Oğlumun korkusu

GULCE
Mesajlar: 27
Kayıt: 07 Ara 2012, 13:56

Oğlumun korkusu

Mesajgönderen GULCE » 28 Şub 2014, 20:40

Merhabalar. Son zamanlarda beni çok düşündüren bir sorunum var.Yardımcı olursanız çok sevinirim. 21 aylık çok iyi konuşabilen çok akıllı, hareketli bir oğlum var. Evimizin yakınlarında park olmadığı için genelde evde benimle zaman geçiriyor. Dede, anneanne, hala, teyze vs. onları görüyor ve onlarla arası çok iyi. Ancak bir yerde kendi yaşıtı bir çocuk gördüğünde bacağıma sarılıp ağlıyor, kaçıyor. Kreş yaşı olmadığı için gönderemiyorum. Çocuklardan kaçması normal mi? Ayrıca evde üst komşunun evinden ses gelse "anne korkuyorum" diyor. Seslere karşı duyarlı. Bazen de uykusundan bağırarak uyanıyor. Bir şeylerden korktuğu kesin. Genel olarak korkak bir çocuk. Sizce ne yapmalıyım. Bir psikoloğa götürmek için erken mi? Şimdiden teşekkürler.

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: Oğlumun korkusu

Mesajgönderen Gurmebebek » 01 Mar 2014, 06:05

Merhaba, acaba hep mi böyleydi yoksa yeni mi oluştu. Bu davranış biçimi? Bir de bu davranış biçimi yeni sayılırsa, hayatınızda onuda etkileyebilecek, bir değişiklik oldu mu? Bu çok küçük bir değişiklikte olabilir ve bazen biz onun etkileneceğini fark etmeyebiliriz. Ve aslında her bebeğin yaşadığı 2 yaş sendromu denilen bir dönem var. Sizde bu dönemin içindesiniz ve genelde bu dönem hem bebiş hem aile için zor bir dönemdir. Huyunda ve davranışlarında değişiklikler görülür, epeyce inatçı olabiliyorlar bu dönemde. Biraz birey olduğunu fark etme ve etrafa kabul ettirme dönemidir. Sorun büyük boyutta ise psikoloğa kesinlikle götürebilirsiniz. Çok faydası olur. Krese değil de oyun okuluna verebilirsiniz. Genelde yaşa göre haftada bir kez gitme şeklinde oluyor oyun okulları. Sevgiler :)

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: Oğlumun korkusu

Mesajgönderen Gurmebebek » 01 Mar 2014, 06:59

Şöyle bir yol izleyebilirsiniz. Çünkü yasına göre bunlar aslında çok normal. Güven öğrenilen bir duygudur. Doğduğu andan itibaren size ve yakınlarına güvene bileceğini öğrendi. Sıra şimdi yabancılara güvenmeyi öğrenmeye geldi :) 2.5 yaşında kreşe başlatabilirsiniz. Orada sosyalleşmeyi ve yabancılara güvenmeyi öğrenmeye başlayacaktır. Oradaki duru mu ve gelişmeleri gözlemleyip, öğretmenlerininde görüşünü alarak. Gerekli görülüyorsa 3 yaş gibi bir pedagoga götürebilirsiniz. Çok fazla endişelenmeyin lütfen. Bu yaşlarda gece kabusları, yüksek seslerden ürkme de çok normaldir. Ve bir çok bebebiş çeşitli düzeylerde bu durumları yaşar. Çocuklar gelişim evrelerinde bu dönemlerden geçer. Önemli olan bu davranışların kalıcı olmamasıdır.

Seslerle ilgili pratikte şöyle bir yol izleyebilirsiniz. Komşudan bir ses geldi ve bebişiniz korktuğunu söyledi. Önceden komşunuzla konuşup, rica edebilir ve ses geldiğinde onunla birlikte komşuya gidip sesin kaynağını, nereden, neden ve nasıl geldiğini gösterip anlatabilirsiniz. Komşunu eşyaların yerini değiştiriyor ve bebeğiniz sesten ürküyor. Götürüp bak komşumuz koltuğu buradan buraya çekmiş böyle çekince bize bu ses gelmiş, ama koltuk burada daha güzel olmuş değil mi? gibi şeyler söylenebilir :)
En son Gurmebebek tarafından 03 Mar 2014, 06:38 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

GULCE
Mesajlar: 27
Kayıt: 07 Ara 2012, 13:56

Re: Oğlumun korkusu

Mesajgönderen GULCE » 01 Mar 2014, 18:53

Zaman ayırıp da bizlere yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. Hayatımızda oğlumu etkilediğini düşündüğüm bir şey olmadı. Bizim fark edemediğimiz ama onun kendince etkilendiği bir şeyler olmuş olabilir. Kendi yaşıtlarından kaçması yeni yeni başladı. Gerçi parklara yeni gitmeye başladık. Umarım geçici bir durumdur. Tavsiyelerinize uymaya çalışacağım. Oyun grubu da mantıklı geldi. Tekrar çok teşekkür ederim.

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: Oğlumun korkusu

Mesajgönderen Gurmebebek » 03 Mar 2014, 06:41

Rica ederiz her zaman bize sora bilirsiniz. Aslında bu konuyu facebook sayfamızda diğer annelere de soralım biz. Çünkü dediğimiz gibi yaş dönemindendir. Mutlaka benzer sorun yaşayanlar vardır. Sizinle tecrübelerini paylaşmaya yönlendiririz, yalnız olmadığınızı bilmekte sizi rahatlatır bizce. Sevgiler :)


“Sabah Sohbetleri” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir