Patron kim?

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Patron kim?

Mesajgönderen Gurmebebek » 27 Şub 2014, 04:50

Bebeğinize doğru bir beslenme alışkanlığı kazandırmanız için aşağıdaki linkte basit ama altın değerinde kurallar var :) Yazıya bakın ve sizin evde yeme içme işlerinde patron kim acaba? :) Bir de dengeli ama esnek bir günlük menü oluşturmanın püf noktaları olan yazımız var. Üstelik her aya uygun 4 adet örnek menide var.

Unutmamak gerekir ki bebeklerimiz ailenin beslenme şekli ve alışkanlıklarından büyük ölçüde etkilenir. Birlikte sofraya oturmak ve sizlerinde onunla yiyerek örnek olması çok önemlidir. TV vs. gibi şeylerin açık olmaması da önerilir.

Bebeklerimizin zekasını da hafife almamak gerekir :) Hepimizin onları besleme konusunda zafiyeti var kabul etmek lazım. Bebeklerimiz ne kadar küçük olsalar da bu zayıflığımızı anında keşfetmekte gecikmezler ve bazen bunu ilgi olarak algılar ve kullanırlar. Kasıtlı olarak yeme işini zorlaştırır ve uzatırlar. Zorlamamak önemlidir gerçekten. Ona yeme sırasında ilginin kendisinde olmadığını hissettirin. Çok fazla oyuna çevirdiğinde, yada ısrarla yemek istemediğinde onun yemeğini sonlandırın ama siz yemeğe devam edin. İlginiz ve konsantrasyonunuz kendi yemeğinizde olsun. Bir şey talep ettiğinde, ben yemeğimi yiyorum, yemeğim bittikten sonra yapabilirim diyerek bu sürede onunla ilgilenmeyin ve çok bunaltmadan arada yemeğin burada seni bekliyor, devam etmek ister misin diye sorabilirsiniz. Ne kadar küçük olurlarsa olsunlar inanın tavır ve sözleri algılayabiliyorlar. Dedik ya zekalarını hafife almamak lazım :)

Bebeğinizle ilgili çevreden gelen laflara kulaklarınızı tıkayın. Bu çoğu kez kafanızı karıştırır. Bebeğini en iyi anne tanır ve onun için en iyi olanı anne hisseder. Bebeğinizden gelen sinyalleri de göz ardı etmeden en iyi kararları bebeğinizle siz birlikte verirsiniz. Hiç şüpheniz olmasın :)

Altın kurallar

http://www.gurmebebek.com/altin-kurallar-847

Menü oluşturma

http://www.gurmebebek.com/ay-ay-beslenme-tablosu-868

“Sabah Sohbetleri” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir