portakal suyu

fet
Mesajlar: 1
Kayıt: 14 May 2015, 20:02

portakal suyu

Mesajgönderen fet » 14 May 2015, 20:15

Merhaba.benim kizin 3.5 yasinda.ben her sabah kahvaltıda bir bardak taze sıkılmış portakal suyu veriyorum.ancak internete göz atarken çok fazla c vitamininin zararli olduğu bilgisini okudum.benim size sorum günlük bir bardak portakal suyu c vitamini acisindan cokmu.herhangi c vitamini takviyesi kullanmiyorum.şimdiden tesekkur ederim

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: portakal suyu

Mesajgönderen Gurmebebek » 16 May 2015, 10:05

Hayır çok değil :) Ama şu anda portakalın mevsimi de değil, her şeyi mevsiminde tüketmeyi tercih edin. Meyvelerin suyunu değil kendini tercih etmeniz de daha iyidir, böylece tüm faydalarını alabilir. Tabi ki herşeyin fazlası zararlı ama bir maddenin vücuda zarar verecek kadar fazla alınması, doğal beslenme sürecinde, tüketilen gıdalarla oldukça zor. Yani çoğu kez o fazla miktarı almak için çuval çuval yemek lazım :) Kaldı ki C vitamininin fazlası vücuttan atılabiliyor. Bazı maddelerin fazlası atılamıyor dolayısıyla bunların birikmesi söz konusu olabiliyor. Örneğin bir bardak portakal suyu için kaç portakal sıkıyorsunuz. Burada C vitamininden çok aldığı şeker miktarı daha önemli. Tabi ki arada vermekte hiç bir sakınca yok. Ama illada her gün içecekse 1-2 portakal sıkıp su ile çoğaltmak alacağı şeker miktarını azaltacaktır.

Biz size aşağıda 2 yaş üzeri içecekler yazımızı da verelim. Bu yazı sitemizin ana sayfası sol taraftaki menülerde sıvı tüketimi bölümünden alınmıştır. Bölümde daha küçük aylarda içilebilecek sıvılar hakkında da bilgi var. Sizin bebeğiniz bütün bu sıvıları tüketebilir yaş itibariyle. Bunu kafanız karışmasın diye belirttik. Çünkü bazı sıvılar zaten daha küçük aylarda da içilebileceği için o dönem içinde belirtilmiştir, verdiğimiz yazıda yoksa. Diğer dönemleri de bölümden incelemeniz de fayda var, bu nedenle. Sevgiler :)

http://www.gurmebebek.com/2-yas-ve-ustu ... ler-201679


“Gıdalara İlişkin Sorular” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir