sakatat yiyebilirmiyiz

Esrdvr
Mesajlar: 7
Kayıt: 01 Oca 2015, 20:29

sakatat yiyebilirmiyiz

Mesajgönderen Esrdvr » 28 Nis 2015, 21:40

merhaba ben esra,
oğlum 11 aylık gelişimi güzel ilerleyen bir bebeğiz,ek gıdada çok fazla sorun yaşamadık,şu andan itibaren sakatat yemeye [böbrek,ciğer,beyin tabi azar azar ama] başlasak sakıncalı olurmu.Teşekkür ederim.İyi geceler

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: sakatat yiyebilirmiyiz

Mesajgönderen Gurmebebek » 01 May 2015, 09:51

Daha erken bizce :) Biz her vereceğiniz yeni gıda için önce doktoruna danışmanızı ve 3 gün bekleme kuralını uygulamanızı öneriyoruz. Çünkü her bebek farklıdır, ihtiyaçları ve bünyesi de farklıdır. Bizim size vereceğimiz bilgiler fikir verme amaçlı ve rehber mahiyetindedir. ortalama bir bebek için genel geçer bilgi ve kurallardır. Aşağıda ciğer hakkında detaylı bilgi olan linkimizi ve 3 gün bekleme kuralını veriyoruz.

http://www.gurmebebek.com/ciger-577

http://www.gurmebebek.com/ek-gidaya-gec ... -40763,0,5

Burada da beslenme tablomuz var. bebeğinizin ayını seçin. Ayına uygun hangi besinleri ne miktarda tüketmeli günlük olarak ve yine 4 adet günlük menü örneği bulacaksınız. Ama unutmayın ki buradaki ya da herhangi bir yerdeki bilgiler, yemek listeleri, miktarları vs. sizin bebeğiniz birebir aynısını aynı miktarlarda yemek zorunda değildir Çünkü anneler bazen gereksiz endişeye kapılabiliyor. Eyvah bugün bu listelerdeki kadar yemedi, eksik kaldı diye :) Miktarlar ve kuralar kesin değildir. Bebeğinizden gelen sinyalleri de önemseyin :)

http://www.gurmebebek.com/ay-ay-bebek-beslenmesi-60132

Gıdaların ay alt sınırı, o gıdanın alerji riskine, sindirim özeliklerine, asit oranına vs. göre belirleniyor. Biz ay alt sınırlarına uymanızı öneriyoruz doktorunuz aksini söylemediği sürece. Çünkü daha küçük bir ayda verirseniz, örneğin bebeğinize alerji yapmayabilir, gaz, kabız, ishal gibi sindirim sorunu da yapmayabilir ama sindirim sistemi henüz o besini sindirecek kadar gelişmemişse bebeğinize bir faydası olmaz.


Ayrıca sitemizin ana sayfasında, sol tarafta en alt kısımda besin gruplarımız var. Örneğin sebze yazan yerin üstüne gelin açılan pencerede tüm sebzeleri göreceksiniz. İstediğinizin üstüne tıklayın. Tıkladığınız sebze ile ilgili tüm bilgileri bulacaksınız. Yazının sağ üst köşesinde kutucuk içinde ay alt sınırı yazar. Örneğin +6 yazıyorsa bu 6 ay ve üzeri için uygundur.

Yine sitemizin ana sayfasında orta kısımda tarifler bölümümüz var. Orada da kategori, malzeme, bebek yaşı kısımlarından seçim yapıp aratabilirsiniz. Zaman buldukça tarifleri inceleyip, mevsime, bebeğinizin ayına ve bünyesine uygun tarifleri seçebilirsiniz. 500'den fazla tarifimiz bulunmakta. Tariflerde de aynen besinlerde olduğu gibi ay alt sınırı yazmaktadır.

İncelediğiniz tarif ya da yazıların tamamını okumanızı tavsiye ederiz. Çünkü O tarif ya da besinle ilgili özel açıklama ve uyarılar bulunuyor çoğunda.

Nacizane bir hatırlatmamız daha olacak. Bir yaşına kadar bebeklerin temel beslenmesini anne sütü, anne sütünün yetmediği durumlarda formül mama oluşturur. Çünkü sindirim sistemleri katı gıdaları tamamen sindirip, tüm faydalarından yararlanacak kadar gelişmemiştir daha. Keza bağışıklık istemleri de tam olarak gelişmemiştir. Bu nedenle ek gıdalar 2. plandadır ve alıştırma mahiyetindedir. Hala almaları gerekenleri sütten ve mamadan alırlar. 2 yaşına kadar da anne sütü ve formül mama takvisesiyle devam edilmesi öneriliyor günümüzde. Ancak bu dönemde ek besinler ağırlık ve önem kazanmaya başlar. anne sütü ve mamayı inek ya da keçi sütü yerine verileceğini düşünebilirsiniz. yani diğer ek besinleri de gerektiği kadar almalı. Sevgiler :)

Esrdvr
Mesajlar: 7
Kayıt: 01 Oca 2015, 20:29

Re: sakatat yiyebilirmiyiz

Mesajgönderen Esrdvr » 01 May 2015, 14:53

Tesekkur ederim gurme bebek bilgileriniz
icin


“Gıdalara İlişkin Sorular” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir