sonradan gelen yememe sorunu

ozzie
Mesajlar: 1
Kayıt: 22 Oca 2016, 15:01

sonradan gelen yememe sorunu

Mesajgönderen ozzie » 22 Oca 2016, 15:26

iyi günler;

bebeğim sekiz ayını daha yeni doldurdu. ek gıdaya ilk başladığımızda gerçekten çok iştahlı ve hevesliydi. hiç zorlamadım. ne pütür konusunda ne de yeni tatlar konusunda hiç sıkıntı yaşamadık. son üç haftadır ise tam bir cehennem yaşıyoruz. zorlamamaya devam ediyorum fakat bebeğimde hafif b12 eksikliği var ve bu durum uzun vadede beni çok endişelendiriyor. üç hafta önce hiç bir şekilde kaşık kabul etmiyor, eline verdiğim zaman ise yiyordu. şimdi onu da yapmıyor. en sevdiği sebzeleri küçük küçük haşlıyorum, etini minik köfteler yapıyorum eliyle yesin diye ama yemiyor. yoğurdunu ayran yapıyorum ne biberondan ne de bardaktan içmiyor. hasta değil, kaşıktan uzaklaştıracak bir şey yapmadım, ilaç hiç vermedim. dişleri çıkalı da 1 haftadan fazla oldu.
iştahsız bebek makalenizi okudum fakat sorulara bakmaya fırsatım olmadı. yardımcı olabilirseniz gerçekten çok sevinirim. şimdiden teşekkürler:)

gurmebebekadmin
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 1155
Kayıt: 06 Kas 2012, 11:47

Re: sonradan gelen yememe sorunu

Mesajgönderen gurmebebekadmin » 25 Oca 2016, 11:16

Merhaba öncelikle hemen panik yapmayın ara ara böyle şeyler olması çok normal. Makalede sorunlar ve çözüm önerileri de var. B12 eksikliği için de doktorunuzun önerilerini takip edin, köfteye devam edin :) Biliyorsunuz sadece kırmızı ette var. Diş çıkarma sürecini çok yeni atlatmış muhtemelen ondandır. Zorlamayın ve bebişinize biraz zaman tanıyın. Biliyoruz hem de çok iyi biliyoruz eyvah eksik besleniyor diye endişe ediyorsunuz her anne gibi ama unutmayın ki bebişler de robot değil hemen her şeyden etkileniyorlar. Önemli olan genelde iyi ve sağlıklı beslenmeler. Bir öğünde ne ve ne kadar yedikleri değil gün boyu totalde ne ve ne kadar yedikleri önemli. Gerçekten zorlamayın, mutlaka işler yoluna girecektir. Zorlarsanız, iyi giden şeyler de bozulabilir ve aranızdaki bu lokma savaşları şiddetlenir. Çok zor biliyoruz ama biraz zamana bırakın.

Beslenmek bebişler için sadece karın doyurmak değildir. Tahmin edeceğinizden çok daha fazla her türlü gelişimlerine katkıda bulunur ve onlar için bir öğrenme, keşfetme ve oyun imkanıdır. Gelecekteki beslenme alışkanlıklarının temeli daha ilk lokmadan itibaren atılmaya başlar. Dolasıyla da gelecekteki sağlıklarının temeli de bu dönemde atılır. Bu nedenle öncelikli olan doğru bir beslenme alışkanlığı kazandırmaktır. Çok yemeleri önemli değildir. Yeterli, dengeli, doğru ve sağlıklı beslenmeleri önemlidir.

Yemek konusunda teşvik edici olun ama asla zorlayıcı olmayın. Çünkü bu işleri inanın daha da zorlaştırır. Lokma savaşlarını başlatır ve işin içinden hiç çıkamazsınız. Yapmanız gereken en doğru şey bir öğün ve emme düzeni oluşturmak ve bu düzene uymak. Birlikte yiyerek mutlaka ona örnek olmak. Az yedi ya da yemedi diye aralarda beslememek ve yediği miktar bir iki kaşık bile olsa, yediği miktara bir süre razı olmak. Oyunla, TV ve benzeri dijital ekran karşısında yedirmemek. Bunlarda başta işleri kolaylaştırıyor gibi gelse de inanın sonrasında daha da zorlaştırır. Uzmanlar bebeklerin dikkatini dağıtarak yedirmenin doğru olmadığını, tam tersine dikkatlerinin yemeğe odaklanması gerektiğini söylüyorlar. Ve en çok da ailelerinin beslenme alışkanlıklarından etkileniyorlar, unutmamak lazım. Örnek olmak bu yüzden önemli. Eline verebileceğiniz şeyleri eline verin. Bırakın koklasın, ısırsın, kemirsin, döksün saçsın, mıncıklasın :)


“İştahsız Bebekler” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir