İSTEMİYOR YEMEK

svgl
Mesajlar: 5
Kayıt: 22 Oca 2014, 10:21

İSTEMİYOR YEMEK

Mesajgönderen svgl » 23 Haz 2014, 09:42

merhaba kızım 1 yaşına girmek üzere ama hala doğru düzgün bir şeyler yemiyor.sabah bulamaç halinde kahvaltısını yiyor.öğlen sadece yoğurt akşam yatmadan pirinç muhallebisini zorda olsa yiyor.Bunun dışındaki her şeyi reddediyor.acaba bu yeterli mi çorba hiç sevmiyor.Endişem yeterli düzeyde vitamin alamaması.ne önerirsiniz.bu yedikleri yeterlimidir.(

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: İSTEMİYOR YEMEK

Mesajgönderen Gurmebebek » 24 Haz 2014, 04:22

Zorlamayın, zaten zorlamak fayda vermez ve işe yaramaz, hatta işleri zorlaştırır ve lokma savaşlarını başlatır :) Yapmanız gereken en iyi şey bir öğün düzeni oluşturmak, kendi kendine yemesine izin vermek, yediği miktara razı olmak, sofraya birlikte oturup örnek olmak ve az yedi diye aralarda beslememek. Bunlar sabır ve kararlılıkla yapıldığında gerçekten işe yarıyor, iştahsızlık yazımızı veriyoruz aşağıda. Çünkü yemek istemeyen bebişlere genel öneriler var yazıda ve çok işinize yarayabilir.

http://www.gurmebebek.com/%C4%B0stahsizlik--555

Ayrıca sitemizin sol tarafındaki menülerde yemek seçen çocuklar bölümümüz var. Oradaki yazıları inceleyin lütfen, işe yarar öneriler de bulacaksınız.

Bebeğinizi hala emziriyor musunuz ve gece beslenmesi yapıyor musunuz acaba?

svgl
Mesajlar: 5
Kayıt: 22 Oca 2014, 10:21

Re: İSTEMİYOR YEMEK

Mesajgönderen svgl » 25 Haz 2014, 18:30

evet emdiriyorumve gece beslemeside var özellikle sabaha karşıçok sık emmek istiyor.

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: İSTEMİYOR YEMEK

Mesajgönderen Gurmebebek » 26 Haz 2014, 05:34

Öncelikle gece beslenmesini kesmenizi öneririz. Dediğimiz gibi bir öğün ve emme düzeni kurup buna uyarsanız çok iyi olur. Bebekler sanılanın aksine gece acıktıkları için değil, gece beslenmesine alıştıkları için uyanırlar. 4-6 aylıktan itibaren bebişler gece 6-8 saat; 8. aydan itibarense 8-12 saat gece beslenmeden kalabilirler. Gece beslenmesi hem iştahı hem de uyku düzenini olumsuz etkileyen faktörler arasında yer alır. Bizce gece beslenmesini yavaş yavaş, alıştırma süresinde sabırlı ve kararlı davranarak, kesebilirsiniz.

Öncelikle, gece beslemeye devam edin alışma sürecinde. Ama kesinlikle memede ya da biberon ağzındayken uyumasına izin vermeyin. Uyanıkken besleyin ve dalmadan yerine koyun. Başlarda direnmesi, ağlaması ve huysuzluk etmesi çok normaldir. Bu süreç gerçekten sabır ve kararlılık gerektirir. Sert ve katı olmayın ama ancak sizin kararlı olduğunuzu ve bu kuralı delemeyeceğini anladığında daha uyumlu davranacaktır. 1-2 hafta sonra bu birazda bebişinizin alışma süresine bağlı, kesin süre değildir. Bir seferinde süt yok, bitti gibi yumuşak cümleler kurarak su verin ve böyle ilerleyin. Kolaylıklar diliyoruz :)

birsu
Mesajlar: 1
Kayıt: 22 Oca 2014, 08:01

Re: İSTEMİYOR YEMEK

Mesajgönderen birsu » 26 Haz 2014, 12:06

merhaba, herşeyi denememe ve bi kaç doktora götürmeme rağmen 27 aylık kızım cok iştahsız. sadece pirinç ve makarna seviyor. nasıl diğer yemeklere alıştırırım bilmiyorum. doktor kilosu ve boyu normal dese de ben gelişiminin gerileyeceğinden korkuyorum.iştahsızlık fiziksel olduğu kadar zihinsel gelişimini de etkilemez mi. önerebileceğiniz iştah şurubu var mı yada yemeği sevdirecek bi yöntem?

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: İSTEMİYOR YEMEK

Mesajgönderen Gurmebebek » 27 Haz 2014, 04:11

Merhaba, öncelikle sizde yukarıdaki bir önceki cevapta yazdıklarımızı dikkate alın ve linkte verdiğimiz iştahsızlık yazımıza mutlaka göz atın, çok işinize yarayacak öneriler bulacaksınız. Tabii ki dengeli beslenmeleri önemli. Bu nedenle size aşağıda bir yazı veriyoruz. bebişinizin ayını seçerek ayına uygun nasıl beslenmeli neyi ne kadar yemeli ve 4 adette günlük örnek menü bulacaksınız.

http://www.gurmebebek.com/ay-ay-bebek-beslenmesi-60132

Ayrıca sitemizin ana sayfasında sol taraftaki menülerde yemek seçen çocuklar bölümümüz var, mutlaka inceleyin.


“İştahsız Bebekler” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir