Tahıllar

ZEDUBA
Mesajlar: 2
Kayıt: 13 May 2015, 09:38

Tahıllar

Mesajgönderen ZEDUBA » 13 May 2015, 09:49

Merhaba, bebeğim 10 aylık. Esmer ya da kepekli pirinç (işlem görmemiş), buğday,yulaf,çavdar tanesinin evde öğütülerek çorba, kahvaltı, ekmek yapımı vs. kullanılmasının çok yararlı olduğunu sitenizden öğrendim. Sorum şu yönde; bunları evde öğütecek bir makinem mevcut değil. Bu makineler oldukça pahalı. Tane yerine market ya da aktardan bahsettiğim tahılların rafine edilmiş (organik un) olanlarını alsam besin değerlerini kaybederek boş bir kaloriye mi sebep olur? Kahve çekirdeği öğütme makinesi alsam, azar azar çekebilir miyim bu tahılları? Yardımınızı rica ederim.

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: Tahıllar

Mesajgönderen Gurmebebek » 14 May 2015, 08:39

Merhaba, tam tahıl unlarının hepsi artık marketlerde, aktarlarda ve organik satış yapanlarda bulunabiliyor. Alabilirsiniz, ancak dikkat etmeniz gereken hangi tahıl olursa olsun tam un olması, karışım olmaması, rafine olmaması. Rafine demek kepeği vs. ayrılmış demektir. Ve her organik un tam un olmayabilir. Organik tercih etmenizde fayda var. Şöyle diyelim buğday unu alacaksınız. Organik tam buğday unu yazanları alın ama etiket okumayı ihmal etmeyin. Tüm alacağını organik ürünlerde çift sertifika olmasına dikkat edin.

Organik sertifika

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından denetleme yetkisi verilen, uluslararası yerli ve yabancı bağımsız denetleme şirketleri ürünlerin organik ürün olarak kontrollü yetiştirildiğini belgeleyen, "Organik Ürün Sertifikası" verir.

İç pazarda dükkanlarda, marketlerde ve hipermarketlerde satılan organik ürünlerin ambalajların üzerinde, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nın logosu ve yanında

kontrol ve sertifikasyon şirketlerinin logosu bulunması ve organik ürünün ambalajında kontrol ve sertifika şirketi tarafından kontrol edilip sertifikalandırıldığının yazı ile belirtilmesi gerekiyor. Ancak bu tanımlara uygun ambalajlarda satılan ürünler kontrol edilmiş ve sertifikalandırılmış ve organik olan ürünlerdir. Şimdilik bunlara güvenmek durumundayız. Bu sertifika vermeye yetkisi olan denetleme kuruluşlarının adı da bellidir. Ancak değişebiliyor zaman içinde, güncel bilgileri internetten bulabilirsiniz. Sevgiler :)

ZEDUBA
Mesajlar: 2
Kayıt: 13 May 2015, 09:38

Re: Tahıllar

Mesajgönderen ZEDUBA » 14 May 2015, 12:22

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Çok yardımcı oldunuz.

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: Tahıllar

Mesajgönderen Gurmebebek » 14 May 2015, 19:26

Rica ederiz, her zaman bize sorabilirsiniz :)


“Gıdalara İlişkin Sorular” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir