Tam yulaf,çavdar unu

Swift
Mesajlar: 1
Kayıt: 28 Haz 2015, 07:05

Tam yulaf,çavdar unu

Mesajgönderen Swift » 28 Haz 2015, 07:17

Merhaba, oğlum 7 aylık. İte kaka da olsa hiç mama vermeden geldik buraya kadar. Ek gıdaya geçtik yavaştan ve sizin sayenizde öğreniyorum. Size bir kaç sorum olacak.
1) Tam yulaf ve cavdar unu aldım. Bu unlari elemeden mi kullanmaliyiz. Yulaf tanesinin kabukları çocuğun boğazına batar gibi geldi.
2) bu unları tavada hafif kavurup az su ile pişirip, oda sıcaklığındaki anne sütü ilave edip mama yapmam doğru olur mu ? Bebeğim biberon ile anne sütunu almıyor 1 haftadır ama beni emiyor. Çalışıyorum biberon şart aslında ama almıyor. Barı mamalar ile anne sütü alsın istiyorum. Biberon olayinada çözümünüz varsa süper olur.
Teşekkürler.

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: Tam yulaf,çavdar unu

Mesajgönderen Gurmebebek » 28 Haz 2015, 19:02

Dediğiniz şekilde mama hazırlayabilirsiniz. Yulafı pişirdikten sonra bebeğinizin yiyebileceği gibi olmadığına karar verirseniz,ilk başlarda eleyebilirsiniz. Ama tam yulaf unu ile hazırlayacağınız mamayı yiyebilir bir deneyin.

Ve emen bebeklerde biberon istememe çok sık rastlanan bir durum. Doğru biberon diye bir şey yoktur aslında bebeğiniz hangisini severse dorusu odur. Deneyerek bulabilirsiniz. Ama anne memesini taklit eden biberonlar var, onlardan deneyebilirsiniz. Bir de biberonu sizin dışınızda birinin vermesi işe yarıyor. Çünkü sizin kucağınızda beslenmek için sizi emmek direk akıllarına geliyor.


“Gıdalara İlişkin Sorular” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir