!!!yardım!!!

kizilirmak
Mesajlar: 5
Kayıt: 14 Eki 2015, 17:52

!!!yardım!!!

Mesajgönderen kizilirmak » 14 Eki 2015, 18:02

10 aylık anne sütünü bırakan; mama, devam sütü almayan kızım için örnek, besleyici, kilo alımını olumsuz etkilemeyecek örnek bir günlük beslenme tablosu arayışındayım. Ayrıca beslenmesinde daha çok hangi gıdalara yer vermeliyim kestiremiyorum...Yardım eder misiniz???

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: !!!yardım!!!

Mesajgönderen Gurmebebek » 17 Eki 2015, 12:54


kizilirmak
Mesajlar: 5
Kayıt: 14 Eki 2015, 17:52

Re: !!!yardım!!!

Mesajgönderen kizilirmak » 17 Eki 2015, 19:39

Teşekkür ederim gurmebebek ama ben özel durumumuzla ilgili sıkıntımı yeterince ifade edemedim sanırım. Ay ay beslenme tablolarını önceden de incelemiştim. Fakat bu tablolarda " bebeğinizin ana besini halen anne sütüdür" ifadesi yer almakta. Ayrıca incelediğim örnek menülerde de öğünlerden 1 ya da 2 si ek gıdaysa diğeri mutlaka anne sütü. Yinelemek gerekirse maalesef bebeğim anne sütü ya da devam sütü almıyor. Ben alternatif olarak ne vermeliyim, anne sütü alternatifi olarak?? Ben bunun cevabını arıyordum..

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: !!!yardım!!!

Mesajgönderen Gurmebebek » 19 Eki 2015, 09:39

1 yaşına kadar inek ve keçi sütü önerilmiyor. Anne sütü yetersiz ya da hiç yoksa formül mama takviyesi veriliyor bildiğiniz gibi ama doktorunuzun bilgisi dahilinde içebileceği bütün formül mamaları denedinizse ve kesinlikle içiremedinizse yine doktorunuza, bu çocuk sütleri var çeşitli markaların, verebilir miyim diye bir sorun. Bunun dışında, hiç bir besin diğerinin yerini tam olarak tutmasa da süt ürünlerinden takviye yapabilirsiniz. Peynir, yoğurt, tereyağı, kefir gibi. Özellikle zaten böyle bir durum olmasa bile biz kefiri şiddetle öneriyoruz. Aşağıdaki kefir yazımıza da mutlaka bir göz atın.

http://www.gurmebebek.com/kefir-578

Biberonla başka şeyleri verdiğiniz de alıyor mu acaba? Sadece formül mamayı mı yoksa biberonu mu istemiyor diye merak ettik?

kizilirmak
Mesajlar: 5
Kayıt: 14 Eki 2015, 17:52

Re: !!!yardım!!!

Mesajgönderen kizilirmak » 19 Eki 2015, 18:45

Teşekkürler tekrar. Biberon hiç bir şekilde almıyor, oynuyor sadece ( içine anne sütü, formül süt, hipp devam sütü, meyve suyu, su koyup denedim, sonuç aynı).. Sulukla da vereyim dedim, içinde su dışında bişey olduğunu anlayınca bırakıyor. Bu saydıklarımı kaşıkla vermek çok zahmetli olsa da deniyorum istemiyor çoğunlukla çıkarıyor. Zaten bu ara -dişlerden sanırım- çok iştahsız, verdiğim herşeyi geri diliyle çıkarıyor. Yoğurt seviyor, kendim mayalayıp veriyorum. Kefiri de en kısa sürede deneyeceğim.. Umarım şu ana kadar iyi olan gelişiminde bir yavaşlama duraklama olmaz. Peki vitamin desteğine ihtiyaç olur mu sizce bu durumda?

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: !!!yardım!!!

Mesajgönderen Gurmebebek » 20 Eki 2015, 11:55

Yok hemen endişelenmeyin, tahmin ettiğimiz gibi sorun biberon istememesinden kaynaklanıyor büyük olasılıkla. Öncelikle doğru biberon diye bir şey yoktur aslında bebeğiniz hangisini severse dorusu odur. Deneyerek bulabilirsiniz. Ama anne memesini taklit eden biberonlar var, onlardan deneyebilirsiniz. Bir de biberonu sizin dışınızda birinin vermesi işe yarıyor. Çünkü sizin kucağınızda beslenmek için sizi emmek direk akıllarına geliyor. Bütün bunlar da işe yaramaz ise suluk denediğinize göre ve işe yaramadığına göre, pipet denemenizi öneririz, bir çok anne bu şekilde çözdü sorunu. Sevgiler :)


“Beslenme Sorunları” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir