yardımınıza ihtiyacım var :((

fatoss
Mesajlar: 3
Kayıt: 09 Tem 2015, 14:03

yardımınıza ihtiyacım var :((

Mesajgönderen fatoss » 09 Tem 2015, 15:27

merhabalar iki aylık bebeğim var cok büyük bir hata yaptım memeden ayrılmıyordu emziği almadı alsın diye pekmeze batırdım şimdide pekmezsiz almıyor ve süreki istiyor nolur yardım edin bi çıkış yolu arıyorum nasıl unutturabilirim okadar pişmanım ki bikez iki kez derken coğaldı alıştı iyice çünkü wc ye bile gidemiyordum kendim nefes alabilmek için çocuguma cok büyük kötülük ettim vicadn azabından ölüyorum bi fikri olan varsa yazabilirmi nasıl vazgecirebilirim nolur suclamayın ama zararlı oldugunu biliyorum ama ilk başlarda başka care bulamadım

fatoss
Mesajlar: 3
Kayıt: 09 Tem 2015, 14:03

Re: yardımınıza ihtiyacım var :((

Mesajgönderen fatoss » 09 Tem 2015, 15:55

birde bebeğim ellerini ne zaman tanımaya kontrol edebilmeye bşlar acaba sürekli yüzünde elleri gözlerini ovalıyor hatta ellerini emmeye başladı tırnaklrımızda uzun yapılı kessem bile canını yakıyor sanırım daha yolun cok basındayım ve korkuyorum:(

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: yardımınıza ihtiyacım var :((

Mesajgönderen Gurmebebek » 10 Tem 2015, 06:24

Merhaba, öncelikle mutlaka sakinleşmeniz gerekiyor. İnanın, sizin bu stresiniz ve paniğiniz bebişinize yansır ve işleri daha da zorlaştırır. İlk bebekte bütün anneler aynı endişeleri ve paniği yaşıyor hiç yalnız değilsiniz meraklanmayın. Bizler ve buradaki bütün anneler sizi ve hissettiklerinizi çok iyi anlar, çünkü aynılarını yaşıyoruz. Öncelikle bu kadar çok suçluluk ve pişmanlık duygusuna kapılmayın lütfen. Hepimiz hatalar yapıyoruz. Pekmezli emziği bıraktırmanın tek yolu artık ona hiç vermemek. Ne kadar ağlarsa ağlasın. Ağladığında emzirin. Yapacak başka bir şey yok inanın, birazcık dayanabilirseniz, çok çabuk unutur. Hatta evde pekmez ya da emziği batıracağınız tatlı bir şey bulundurmayın, insan dayanamayıp aynı hatayı tekrarlayabiliyor çünkü :)

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: yardımınıza ihtiyacım var :((

Mesajgönderen Gurmebebek » 10 Tem 2015, 06:27

Tırnaklarını kesin ve biraz sabırlı olun mutlaka kontrol etmeye başlayacaktır. bebekler ellerini çoğunlukla acıktıkları zaman emerler bu da aklınızda olsun.

fatoss
Mesajlar: 3
Kayıt: 09 Tem 2015, 14:03

Re: yardımınıza ihtiyacım var :((

Mesajgönderen fatoss » 11 Tem 2015, 09:50

Güzel iyi niyeli yaklaşımınız içîn çok teşekkür ederim ısrarla deneyeceğim

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: yardımınıza ihtiyacım var :((

Mesajgönderen Gurmebebek » 13 Tem 2015, 07:50

Her zaman bize yazabilir ve dertleşebilirsiniz. Bebek büyütmek sanıldığından çok daha zor bir iştir. Bu nedenle çevrenizde yardım alacağınız birileri varsa baba, aile büyükleri vs. lütfen yardım istemekten kaçınmayın. Daha önce bebek büyütmüş bir çok kişi size hep güzel şeyler anlatacaktır genelde. Çünkü inanın tüm zorluklar unutuluyor ve geriye güzel anılar kalıyor. Oysa sizin yaşadığınız tüm duyguları herkes yaşadı ve yaşıyor. En çok rastlanan durum da anneler zaman zaman kendini yetersiz hissediyor, suçluluk duyuyor, bunların hepsi çok normal. Ama inanın her anne kendi bebeği için en iyi annedir. Daha iyisi asla bulunmaz :) Her anne zaman zaman hem kendine hem bize ''ben kötü bir anne miyim?'' Sorusunu soruyor ve cevap inanın hayır siz çok iyi bir annesiniz :) Bakın hatta aşağıdaki linkte uzmanımızın bu soruyu soran bir anneye verdiği cevap var. Hiç birimiz melek ya da superwoman değiliz. Olmamız da gerekmiyor. :)

http://www.gurmebebek.com/beslenmede-hatalar--694,762


“Sabah Sohbetleri” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir