yardımmm..

Asudu
Mesajlar: 6
Kayıt: 22 Mar 2014, 10:40

yardımmm..

Mesajgönderen Asudu » 11 Haz 2014, 09:20

merhabalar kızım 9 aylık oldu.çalışan bir anneyim.hala olmuş kızımın yemek ve uyku düzeni yok.kaşığa ağzını açmıyor.uyanıkken beni emmiyor mamasınıda içmiyor.sadece uykuda emzirebiliyorum yada mama içiriyorum.uyanıkken içirmeye nasıl alıştırabilirim.süt
m çok azaldı bu yüzden.gerçekten yardıma ihtiyacım var... :(

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: yardımmm..

Mesajgönderen Gurmebebek » 12 Haz 2014, 05:18

Zorlamayın, zaten zorlamak fayda vermez ve işe yaramaz, hatta işleri zorlaştırır ve lokma savaşlarını başlatır :) Yapmanız gereken en iyi şey bir öğün düzeni oluşturmak, kendi kendine yemesine izin vermek, yediği miktara razı olmak, sofraya birlikte oturup örnek olmak ve az yedi diye aralarda beslememek. Bunlar sabır ve kararlılıkla yapıldığında gerçekten işe yarıyor, Sizin sorununuz iştahsızlık da değil ama iştahsızlık yazımızı veriyoruz aşağıda. Çünkü yemek istemeyen bebişlere genel öneriler var yazıda ve çok işinize yarayabilir.

http://www.gurmebebek.com/%C4%B0stahsizlik--555

Uykuda beslenmeye gelince çok sık rastlanan bir durum. Ama uykuda beslemek doğru bir besleme şekli değil tabi. Bebeklerimiz büyüyüp algıları geliştikce emmeye olan ilgileri azalabiliyor maalesef. Sitemizin sol tarafındaki menülerde 3. sırada emzirme ve anne sütü bölümümüz var, oradaki yazıları öncelikle inceleyin, emzirme sorunları ve çözüm önerileri bulacaksınız. Aklınıza takılanları tekrar bize sorarsınız.

Ayrıca size ay aya bebek beslenmesi tablomuzu ve günlük menü oluşturma yazımızı veriyoruz. Bunlar size bir öğün düzeni oluşturma konusunda fikir verecektir. 4 adet ayına uygun günlük örnek menüde bulacaksınız.

http://www.gurmebebek.com/ay-ay-bebek-beslenmesi-60132

http://www.gurmebebek.com/ay-ay-beslenme-tablosu-868

Bu arada gece beslenmesi yapıyorsanız; Bebekler sanılanın aksine gece acıktıkları için değil, gece beslenmesine alıştıkları için uyanırlar. 4-6 aylıktan itibaren bebişler gece 6-8 saat; 8. aydan itibarense 8-12 saat gece beslenmeden kalabilirler. Gece beslenmesi hem iştahı hem de uyku düzenini olumsuz etkileyen faktörler arasında yer alır.


“Sabah Sohbetleri” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir