yeme sorunumuz

AYSEGUNES
Mesajlar: 1
Kayıt: 28 Eki 2014, 11:56

yeme sorunumuz

Mesajgönderen AYSEGUNES » 28 Eki 2014, 12:07

Merhaba, sayfayı çoktandır takip etmeme rağmen, aranıza bu gün katıldım.
14 aylık oğlumun yeme problemi var. Anne sütünü 9. ayda bıraktı, hala devam sütü kullanıyoruz. Sadece kahvaltıda yumurta, diğer öğünlerde de çok az makarna ve pilavı kabul ediyor. Onun dışındaki yemekleri, çorbaları yediremiyorum. Buna bağlı olarak doymadığı için gece çok fazla uyanıyor.
Onu yeterince besleyemediğim için çok üzülüyorum, yardımlarınızı rica ediyorum.

GzmDmrkrn
Mesajlar: 1
Kayıt: 19 Eyl 2013, 12:35

Re: yeme sorunumuz

Mesajgönderen GzmDmrkrn » 28 Eki 2014, 18:50

Merhaba, ben de uzun zamandır gurmebebek takipçisiyim, yazınızı görünce ben de iştahsız bir çocuk annesi olarak içim sızladı. Benim de 17 aylık iştahsız yemek yememekte direnen bir oğlum var. Anne sütüne çok düşkün o yüzden düzgün yemek yemiyor. Yavaş yavaş anne sütünü azaltmaya başladım ve ilk andan itibaren işe yaramaya başladı bir lokma dahi olsa fazla yemesi beni çok mutlu etti. Ve çorba dahi olsa kaşığını çatalını eline veriyorum kendi yesin diye. İşe yarıyo gibi önümüzdeki günler ne gösterir bilemem tabi. İnşallah kısa zamanda çare bulursunuz sabırlı günler :)

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: yeme sorunumuz

Mesajgönderen Gurmebebek » 29 Eki 2014, 05:30

Merhaba, öncelikle gece beslenmesini kesmenizi öneririz. Bebekler sanılanın aksine gece acıktıkları için değil, gece beslenmesine alıştıkları için uyanırlar. 4-6 aylıktan itibaren bebişler gece 6-8 saat; 8. aydan itibarense 8-12 saat gece beslenmeden kalabilirler. Gece beslenmesi hem iştahı hem de uyku düzenini olumsuz etkileyen faktörler arasında yer alır. Bizce gece beslenmesini yavaş yavaş, alıştırma süresinde sabırlı ve kararlı davranarak, kesebilirsiniz.

Öncelikle, gece beslemeye devam edin alışma sürecinde. Ama kesinlikle memede ya da biberon ağzındayken uyumasına izin vermeyin. Uyanıkken besleyin ve dalmadan yerine koyun. Başlarda direnmesi, ağlaması ve huysuzluk etmesi çok normaldir. Bu süreç gerçekten sabır ve kararlılık gerektirir. Sert ve katı olmayın ama ancak sizin kararlı olduğunuzu ve bu kuralı delemeyeceğini anladığında daha uyumlu davranacaktır. 1-2 hafta sonra bu birazda bebişinizin alışma süresine bağlı, kesin süre değildir. Bir seferinde süt yok, bitti gibi yumuşak cümleler kurarak su verin ve böyle ilerleyin. Kolaylıklar diliyoruz :)

Mama yiyerek kendini kolay ve zahmetsiz yoldan beslemeye çalışıyor :) Zorlamayın, zaten zorlamak fayda vermez ve işe yaramaz, hatta işleri zorlaştırır ve lokma savaşlarını başlatır :) Yapmanız gereken en iyi şey bir öğün düzeni oluşturmak, kendi kendine yemesine izin vermek, yediği miktara razı olmak, sofraya birlikte oturup örnek olmak ve az yedi diye aralarda beslememek. Bunlar sabır ve kararlılıkla yapıldığında gerçekten işe yarıyor, Sizin sorununuz iştahsızlık da değil ama iştahsızlık yazımızı veriyoruz aşağıda. Çünkü yemek istemeyen bebişlere genel öneriler var yazıda ve çok işinize yarayabilir. Sevgiler.

http://www.gurmebebek.com/%C4%B0stahsizlik--555


“İştahsız Bebekler” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir