Yemek konusunda yardim..

nurten
Mesajlar: 2
Kayıt: 18 Şub 2013, 20:20

Yemek konusunda yardim..

Mesajgönderen nurten » 25 Haz 2014, 18:43

Slm,oglum 22 aylik.2 gundur.bulanti kusma ve bitmek bilmeyen bi iştahsızlık var.bir ogunde 4 cesit yemek yaptigim halde hic birini yemeyen bir cocuk. Ogunler benim için bi iskence. Kreste yiyor,evde yemiyor. Ne yapacagimi,ne yedirecegimi bilmiyorum. Yemek konusunda Ne onerirsiniz.nasil bi yol denemeliyim.tesekkurler..

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: Yemek konusunda yardim..

Mesajgönderen Gurmebebek » 26 Haz 2014, 05:40

Kusma ve bulantı için mutlaka doktoruna danışın. hastalık döneminde iştahsızlık ve az yeme çok normaldir ve zorlamamanız gerekir. Biz size hasta çocuk beslenmesiyle ilgili yazılarımızı veriyoruz mutlaka inceleyin.

http://www.gurmebebek.com/hasta-cocuk-b ... losu-43087

Bu son günler de mi durum böyle yoksa bir süredir devam mı diyor, iştahsızlık ve kreşte yediği halde evde yememe? Ne kadar zamandan beri böyle acaba?

nurten
Mesajlar: 2
Kayıt: 18 Şub 2013, 20:20

Re: Yemek konusunda yardim..

Mesajgönderen nurten » 26 Haz 2014, 07:26

Dün Dr.a gittik bi serum yedik en azından kusma durdu.Ama iştahsızlık devam ediyor.Dün yayla çorbası yaptım yemedi irmikli şeftalili muhallebizini gördüm siteden yaptım yemedi, tarhana yaptım yemedi, babası makarna kaynattı verdi yarım tabak ve elinde boş bi dilim ekmekiçi yedi.Ben ne yapsam yemiyo...bu alışkanlık sürekli olan bişi..2 aydır kreşe başladık.Orada önüne ne koyulsa tertemiz yediğini söylüyor öğretmeni.
kusma da bu son zamanlarda olan bişi. iştahsızlık evde oluyor.uzun zamandan beri yaklaşık 1 yaşından beri.6-7 aydır kilo ve boyumuz sabit ilerleme yok.bu durum beni kahrediyor..

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: Yemek konusunda yardim..

Mesajgönderen Gurmebebek » 27 Haz 2014, 04:05

Merhaba, öncelikle çok geçmiş olsun. doktorunuzun önerilerini uygulayın ve şu hastalık döneminin geçmesini bekleyin. Kreşte yediğine göre bir yeme problemi yok zannediyoruz. Dolayısıyla çocuklarımız bizim onların beslenmesi konusundaki hassasiyetimizi çok çabuk hissediyor ve bunu kullanıyor Bazen sırf bu nedenle yeme işini kasıtlı olarak zorlaştırabiliyorlar. Kreşte yemesinin tek sebebi de bu aslında orada kuralları kabul ediyor ve delemeyeceğini biliyor.

Zorlamayın, zaten zorlamak fayda vermez ve işe yaramaz, hatta işleri zorlaştırır ve lokma savaşlarını başlatır :) Yapmanız gereken en iyi şey bir öğün düzeni oluşturmak, kendi kendine yemesine izin vermek, yediği miktara razı olmak, sofraya birlikte oturup örnek olmak ve az yedi diye aralarda beslememek. Bunlar sabır ve kararlılıkla yapıldığında gerçekten işe yarıyor, Sizin sorununuz iştahsızlık da değil ama iştahsızlık yazımızı veriyoruz aşağıda. Çünkü yemek istemeyen bebişlere genel öneriler var yazıda ve çok işinize yarayabilir.

http://www.gurmebebek.com/%C4%B0stahsizlik--555


Ayrıca size aşağıda bebek gelişiminde bilinmesi gerekenler yazımızı veriyoruz. Kilo alamama nedenleri ve çözümleri, boy uzaması ile ilgili bilgilerde var yazımızda.

http://www.gurmebebek.com/bebek-gelisim ... nler-54190

Burada da büyüme hangi yaşta nasıl seyreder yazımız var. Bazı dönemlerde büyüme hızı yavaşlayabilir. Ancak bu konuda doktorunuzun dedikleri esastır. Mutlaka onun önerilerini alın ve uygulayın. Doktorunuz gelişiminde sorun yok diyorsa yoktur.

http://www.gurmebebek.com/buyume-hangi- ... er--142204


“İştahsız Bebekler” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir