Yulaf Unu Hakkında

mmuge
Mesajlar: 19
Kayıt: 28 Oca 2013, 08:51

Yulaf Unu Hakkında

Mesajgönderen mmuge » 13 May 2013, 13:35

Merhaba Gurme Bebek Anneleri,
9 aylık oğlum var. sabahları kahvaltısında haftada 2 kez yulaf unu ile yaptıgım muhallebiyi yediriyorum. Çünkü Yulaf demir emilimini azaltıyormuş birde yumurtayı her sabah vermiyorum gün aşırı veriyorum. sizce doğrumu yapıyorum. Teşekkürler

gurmebebekadmin
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 1155
Kayıt: 06 Kas 2012, 11:47

Re: Yulaf Unu Hakkında

Mesajgönderen gurmebebekadmin » 13 May 2013, 15:36

Merhaba, demir emilimini azaltan o kadar çok şey var ki :) Demir emilimi hemen herşeyden etkileniyor. Kalsiyumla demir bir arada verilmez deniyordu önceden, şimdi doğal beslenme sürecinde, doğal yolla alınan demir için gıdaları birbirinden ayırmayı uygun ve gerekli görmüyor uzmanlar. Demir ilacı veriyorsanız bu duruma dikkat etmeniz gerekiyor.Çünkü doğada kalsiyum ve demiri bir arada bulunduran pek çok besin var. Örneğin pekmez demirden çok kalsiyum içerir :) Yumurtayı, gün aşırıda verebilirsiniz ama her gün vermenizde hiç bir sakınca yok. Biz size demir eksikliği yazımızın linkini verdik. Demir hakkında bilgiler, ve demirden zengin gıdaları da bulabilirsiniz içinde.

http://www.gurmebebek.com/demir-eksikligi-552

Buda tam tahıllar kansızlık yapar mı? Yazımız

http://www.gurmebebek.com/tam-tahillar--721#kansizlik

DuruBaby
Mesajlar: 16
Kayıt: 16 Tem 2013, 20:23

Re: Yulaf Unu Hakkında

Mesajgönderen DuruBaby » 16 Tem 2013, 20:40

Merhaba, doktorumuzun söylediğine göre demir emilimini azaltan yiyeceklertek başına veya demir içeren yiyeceklerle bir arada tüketileceği zaman yiyeceğin içine bir kaç damla limon ya da c vitamini içeren bir sebze eklemek demirin bağlanmasını engelliyormuş. Demir damlasını da genellikle meyve öğününden hemen önce alması demir emilimi konusunda günlük sorumluluğu yerine getirirmiş. Çünkü Demir i protein ve calsiyum içeren besinler değil de C vitamini içeren besinlerle birlikte almamız gerekirmiş.

gurmebebekadmin
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 1155
Kayıt: 06 Kas 2012, 11:47

Re: Yulaf Unu Hakkında

Mesajgönderen gurmebebekadmin » 17 Tem 2013, 07:10

Kalsiyum demir emilimini azaltır C vitamini artırır, emilimi azaltan ve artıran diğer yiyeceklerde var yazımızda. Demir çok nazlı bir madde daha öncede belirttiğimiz gibi :) Sadece kalsiyumdan değil neredeyse hemen herşeyden etkileniyor. Yani vücuda alınan demirin tamamını tutmak neredeyse mümkün değil. Besin yoluyla değil de, ilaç olarak verdiğiniz de, demir damlası, şurubu vs gibi bu duruma daha çok dikkat edilmesi gerekiyor. Şimdilerde pek çok uzman doğal beslenmede, gıdaların birbirinden ayrılmasını gerekli bulmuyor. Bebeğiniz sebze ve meyvelerle alıyorsa birazda olsa emilimi artırmak için o şekilde verebilirsiniz. Pekmez örneğinde olduğu gibi pekmezin içinde demir ve kalsiyum bir arada bulunuyor zaten. Hatta demir deposu sanılan pekmezde daha çok kalsiyum var.


“Kahvaltı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir