yumurta ve peynir

Sibella
Mesajlar: 1
Kayıt: 14 Kas 2014, 22:28

yumurta ve peynir

Mesajgönderen Sibella » 14 Şub 2015, 07:47

Merhaba benim kahvaltı ile ilgili öğrenmek istediğim birşey var. Yumurta ile peynir ve süt ürünleri verilmemeli diye biliyorum. Fakat buradaki kahvaltı tariflerinde ikisinin aynı anda verilen tarifler var. Bu konuda açıklama yapabilir misin? Teşekkürler..

gurmebebekadmin
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 1155
Kayıt: 06 Kas 2012, 11:47

Re: yumurta ve peynir

Mesajgönderen gurmebebekadmin » 14 Şub 2015, 08:32

Tabi ki şu meşhur demirle kalsiyum bir arada verilmez kuralı :)

Durum şöyle ki kalsiyumun demir emilimini azalttığı doğrudur. C vitamini de demir emilimini artırır. Ancak demir çok nazlı emilen bir maddedir, sadece kalsiyumdan değil hemen herşeyden etkilenir ve hiç bir zaman vücudumuza giren demirin tamamı emilemez ve kullanılamaz. Bu nedenle de büyük sıklıkla doktorlar bebeklere demir takviyesi verir. Dışarıdan demir takviyesi alınıyorsa kalsiyumlu gıdalarla birlikte verilmemelidir.

Ancak bebeğinizde kansızlık gibi özel bir sorun yoksa, doğal beslenme sürecinde uzmanlar artık besinleri birbirinden ayırmayı doğru ve gerekli bulmuyorlar. Bunun gerekçesi de doğada zaten pek çok besinde demir ve kalsiyum bir arada bulunuyor. Pekmez en çarpıcı örneklerden biridir. Demir deposu sandığımız pekmezde demirden çok kalsiyum bulunur. Ve en ilginç olanı da demir açısından en zengin gıda kabul edilen kırmızı ette de demir ve kalsiyum bir arada bulunur. Ayrıca gıdaları bir birinden ayırmak pratikte aslında mümkün değil aslında. Birlikte yediğimiz ve hiç farkında olmadığımız pek çok gıda var ki günlük hayatımızda. Sevgiler :)

100 gram dana etinde;

Mineraller
-------------------------------->DEMİR: 2 mg.
Potasyum: 241 mg.
Fosfor: 186 mg.
Magnezyum: 20 mg.
-------------------------------->KALSİYUM: 6 mg.
Vitaminler
Vitamin B1 .06 mg
Vitamin B2 16 mg


“Kahvaltı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir