Yurt dışı seyahati

pharmoni
Mesajlar: 1
Kayıt: 28 Oca 2016, 12:15

Yurt dışı seyahati

Mesajgönderen pharmoni » 28 Oca 2016, 12:22

Merhabalar 1.5 yaşında halen emen oğlumla 1 haftalığına ABD ye gitmem gerek annem oğlumu onda birakabilecegimi çocuğu yollarda sıkıntıya sokmamami teklif etti ancak ben 1 hafta ayrılığın daha travmatik olacağını düşünüyorum bu konuda tecrübesi olan var mı? Teşekkür ederim şimdiden

meski
Mesajlar: 1
Kayıt: 04 Mar 2014, 09:42

Re: Yurt dışı seyahati

Mesajgönderen meski » 28 Oca 2016, 15:49

Merhaba,
Bırakmanızı tavsiye etmem. Sebebini yaşadığımız bir tecrübe ile açıklayayım.
Eşim babasını kaybettiğinde cenaze için İstanbul'dan Samsun'a gittik. Cenaze ortamına girmemesi için de oğlumu evde bıraktık. Evde anneannesi vardı ki zaten çalışırken anneannesi ile kalıyordu. Anneanne bizimle yaşadığı için ev değiştirmedi. Kendi evinde anneanne ile kaldı. Biz yokken en ufak sorun olmadı. Ancak biz döndüğümüzde bizi ilk gördüğünde o kadar çok ağladı ki sakinleştiremedik. Daha sonra ise bizi yalnız bırakmamaya başladı. Sürekli gideceğimizden korktu. Önce uyku düzeni bozuldu. Gece uyanıp bizi kontrol etmeye başladı. Ev içinde hep yanımızda olmak istedi vs. Davranışları da değişti anlayacağınız.
Elbette tüm çocuklar aynı durumlara farklı davranışlar sergileyebilir . Ancak 2 günde bile bu şekilde sorun yaşayınca bir daha bırakmama kararı aldık biz. Kaybetme korkusu yaşadığını düşündük.
Gün içinde biz yokken kalıyor , zaman zaman akşamları da anneanneye bırakıyoruz ama yatılı kalmalardan etkilendi sadece .
Sözün özü kuzunuzla gitmenizi tavsiye edebilirim .
Bu arada bir yerde çocukların yaşları kadar gün anne babadan ayrı kalabileceğini okumuştum. Ona güvendik Gittik ama bizim oğlanda işe yaramadı :)

gurmebebekadmin
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 1155
Kayıt: 06 Kas 2012, 11:47

Re: Yurt dışı seyahati

Mesajgönderen gurmebebekadmin » 29 Oca 2016, 11:14

Evet doğru yaşlara göre ayrı kalma süreleri var. Ama her bebek farklıdır ve bebişinize göre davranmanızda fayda var. Bir de aslında sizin içinize sinmesi de çok önemli. Bazen bebekten çok anne olumsuz etkilenebiliyor. Bakalım başka annelerden ne öneriler gelecek.


“Sabah Sohbetleri” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir