Hastalığın ciğere inmesi nedir?

Dr. Demet Ilıkkan Videolar / Bebek-çocuk hastalıkları videoları

4 Kişi bu videoyu beğendi.

Aslında böyle yerçekimi ile burnundan ciğere inme şeklinde bir enfeksiyon yaşanmanmaz. Genelde enfeksiyon başlangıç döneminde bulgular tam oturmadığında akciğer sorunları çok ön planda fark edilememiş olabilir.

Bir enfeksiyon genel itibariyle burun akıntısı, nezle olarak başlayıp, sonra bir şekilde ciğerine inip, zatürre, bronşit, bronşiolite dönmez. Kendi enfeksiyon seyrini tamamlarken bulguları oturur ve burun akıntısıyla başlamış olan aslında bronşiolit olarak devam edecek virüs etkeni seyrini tamamlar. Akciğerlerde solunum sorunu yaratır, ateşini yükseltir ve sonrada iyileşir.

Akciğerler vücudumuzun hava transferinin gercekleştiği organları. Yaygın bir akciğer enfeksiyonununda bizi en fazla korkutan şey vucüdumuzun ihtiyacı olan oksijen transferinin akciğer tarafından yeterince verimli bir şekilde gerçekleşmemesidir. Alt solunum yollarındaki bizi korkutan riskler budur.

Üst solunum yolunda böyle bir ihtimal yoktur. Çünkü olay zaten hava transferinin olmadığı bir alanda geçer. Burda da daha ziyade bulgular tıkanıklık şeklindedir. Burun tıkanıklığı veya geniz etlerinin tıkanması veya bağdemciklerin ödemlenmesi, şişmesi şeklindedir.

Akciğer enfeksiyonlarını daha ciddiye alırız, daha ciddi takip ederiz.

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku