Bağışıklık sistemini güçlü tutmak için nelere dikkat etmeliyiz?

Dr. Demet Ilıkkan Videolar / Bebek-çocuk hastalıkları videoları

2 Kişi bu videoyu beğendi.

Bağışıklık sistemimiz çok akıllı ve güçlü bir sistemdir. Onu bozmak çok kolay değildir. Bütün geçirdiğimiz enfeksiyonlar, bunlarda dahil bağışıklık sistemimiz bütün sürecin içindedir ve bunu aşmamıza her zaman yardımcı olur.

Bağışıklık sistemimizi olabildiğince iyi tutmak için sağlıklı beslenmek, yine ev temizliği hijyen koşullarına dikkat etmek, olabildiğince hastalıklı kalabalık ortamlarda sıkça bulunmamak, bunlar en basit tedbirler.

Çok böyle mucizevi şunu alırsak bağışıklık sistemimiz süper olur diye bir yiyecek ben bilmiyorum :) Ama genel itibariyle dengeli beslenmek, besin gruplarını olabildiğince eşit şekilde tüketmek, meyveleri de yemek, sebzeleri deyemek, sıvı da içmek, bakliyat da tüketmek, hayvansal gıdaları almakta bir tercihi olmayanların bunları da tüketmesi, bunlar iyi beslenme davranışları.

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku