Doğru emzirme pozisyonu nasıl olmalı?

Aile hekimi, Uluslararası sertifikalı emzirme danışmanı-Tijen Eren Videolar / Anne sütü videoları

4 Kişi bu videoyu beğendi.

Öncelikle bebeği memeye getirdiğimizde meme ucunu nereye hizaladığınız çok önemli. Bu doğru pozisyon vermek oluyor. Meme ucunu üst dudakla burun arasında hizalamak, bebeğin kafasını çok yukarıda veya ço aşağıda tutmamak lazım. Anne, bebekle yakın emzirme yapmalı. Anneyle bebeğin karnı birbirine değiyor olmalı. Bebeğin çenesi de tercihen mememeye iyice gömülmüş olmalı.

Peki kavratırken nelere dikkat etmek lazım? İki dudakta dışa doğru kıvrık olacak. Bu en baş kural. Alt dudağın dışa doğru kıvrık olması, yani ağızın çok iyi açılmış olması, dilin memeyi rahatça sarmasına da yardımcı oluyor.

Emzirirken nelere dikkat edebiliriz,  memenin çatlamadığından emin olabilmek için? Birincisi alt dudağı dışarıda görmeye, ikincisi emzirme süresince hiç bir ses duymamaya çünkü emzirme aslında sessiz bir prosestir. Ve emzirirken ses duymayacağımız gibi yanaklarda da gamzeleşme görmek istemeyiz. Eğer yanakta içe doğru çökme varsa ve şapırdatarak emme varsa, o zaman çocuğun uç emmesi yaptığını kabul ediyoruz. Ve uç emmeleride çoğunlukla meme çatlaklarına sebep oluyorlar.

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku