Tv karşısında yemek zararlı mı?

Uzman Psikolog Özden Sevil-İnda Videolar / Bebek-çocuk beslenmesi videoları

6 Kişi bu videoyu beğendi.

Televizyon, bigisayar, iPad, iPhone, onlardaki oyunlar aslında, çok fazla uyaran içeren şeyler. Ve uyaranlar o kadar çok hızlı, arka arkaya geçiyorki ve çok renkli, çok hareketli olduğu için, o hipnotize olma halini tetikleyen bir şey. Aynı şekilde reklamlar da. Reklam aralarında, işte çocukların çok dikkatli izlediğini, hiç kaçırmadığını düşünürüz ve aslında çok dikkat ediyor deriz. Hayır, orda çok fazla renkli ve hareketli uyaran art arda geçtiği için, insan ister istemez oraya kilitlenme hali yaşar. Bu kilitlenme ve hipnotize olmuş halde yemek yediğinde çocuk, neyi yediğini, ne kadar yediğinin farkına varmaz. Bu yetişkinler olarak bizler içinde geçerli. Bilgisayarın başında bir saat oturduğumuzda bunun iki saate çıktığını bizler de çok deneyimlemişizdir. O anda yemek yediğinizde, çocukta neyi ne kadar yediğini bilmediği için, o kontrol duygusunu zedeliyorsunuz. Yani ne yediğinin farkında değil, ne kadar yediğinin farkında değil. Dolayısıyla doydum mu, biraz daha yemeye ihtiyacım var mı? Bunların farkında değil. Bütün bu uyaranlar çocuğun o kontrol duygusunu daha çok  zayıftattığı için, yeme bozukluklarına maalesef davetiye çıkaran bir şey. Artık son yılarda araştırmaların da yemeklerin televizyonun ya da bilgisayar, iPad karşısında olduğunda obeziteye çok fazla davetiye çıkardığını gösteriyor.

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku