Anneler özellikle kış aylarında soğuk algınlığı gibi enfeksiyonlarla karşılaşabilir. Böyle bir durumda emzirmeyi kesmeye gerek yoktur. İshal mikrobu da sütten bebeğe geçmez. Bu tür hastalıklar yeterince temiz olmayan ellerden, ya da hapşırık gibi ağız burun salgıları ile yani damlacık yoluyla bulaşırlar. Bunu önlemek için sık sık el yıkanmalı ve maske takılmalıdır. Bebeğin yüzü ile annenin yüzü fazla temas haline getirilmemelidir. Annenin hastalığı süresince vücutta hastalık ile savaşan antikorlar da anne sütü yoluyla bebeğe geçer, bu da aslında bebeği o hastalığa karşı dirençli hale getirir.

Bebeklerde kullanılan ilaçların çoğunu annelerin kullanmasında sakınca yoktur. Çünkü anne sütü yoluyla bebeğe geçen ilaç miktarı annenin aldığından çok daha düşüktür. Basit vitaminler, antibiyotiklerin çoğu, parasetamol türü ağrı kesiciler rahatlıkla kullanılabilir. Ağrı kesicilerden aspirin ve novalgine dikkat edilmesi gereken ilaçlardandır. Aspirin bebeklerde kanamaya yol açabilir. Novalgine bazı kan hücrelerinde olumsuz etkiler yapabiliyor.

Kusma önleyiciler mecbur kalmadıkça dikkatle kullanılması gereken ilaç grubudur. Psikiyatrik ilaçların hepsi değil ama bazıları sakıncalıdır. Kanser ilaçları hücre bölünmesi üzerinde etkili olduğu için emzirme süresince alınmaması gereken en önemli ilaç grubudur. Hamilelikte ilaç kullanımı hakkında daha detaylı bilgi için tıklayın. 

48 Kişi bu makaleyi beğendi.

 

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku