Yapılışı

Geniş bir tabağa unu döküyoruz, avuçlarımızı suyla ıslatarak, unu ovalıyoruz. Az su ve un şeklinde, daha sonra kıyma, kıyılmış maydonoz, soğan ve baharatları ekliyoruz. Elimizle ovama devam ediyoruz. Arpa şehriye şekli gibi oluyor. Sonra kaynamış suya mantı haşlar gibi atıyoruz. Ayrı bir tencerede salcayı yağda kavuruyoruz. Salça kokusu çıkınca, nane ve yarım kaşık un koyup, biraz daha kavuruyoruz. Bu karışımı haşlanmıs mantılara ekliyoruz. Nohutu da koyup, 10 dakika daha hepsini haşlıyoruz. Afiyet olsun.

Uyarılar

İlk kez vereceğiniz bütün gıdalar için önce doktorunuza danışın ve üç gün bekleme kuralını uygulayı! Üç gün bekleme kuralı için tıklayın.

Aklınızda Bulunsun

Kızım mantı çorbasını çok seviyordu. Malum her zamnda açması kolay olmuyor. Zahmetli yemek ama böyle kolay oldu. Çokta beseleyici bir yemek, miniklere afiyet olsun :)

Diğer 8-12 Ay tarifleri Tümünü gör

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.