Yapılışı

Madımaklar ayıklanır, bol su ile yıkanır ve çok çok ince doğranır. (Bir nevi kıyılır, bu işi son zamanlarda hanımlar robotta yapıyor ama aynı lezzet olmuyor).
Küçük küçük doğranmış soğanlar ve iki diş tam sarımsak bir miktar yağda sotelenir.
Kemikli etler ilave edilip soğanlarla beraber kavrulur, salça, yıkanıp doğranmış madımak, tuz ve bulgur ilave edilir.
Sıcak su ilavesiyle 15-20 dak pişirilir.
Çok sulu veya çok katı olmayacak, yoğun kıvamlı etli bir yemek türü diyelim.
Afiyet olsun...

Püf Noktası

Aslında bu yemek türü çemen ve pastırma ile müthiş lezzetli oluyor. Pastırmaya bile gerek yok çemen tek başına yeter ama söz konusu gurme bebekler olunca hemen hemen aynı tadı vermese de yeterli oluyor sarımsak ilavesi bu yüzden.

Uyarılar

Bana göre karın ağrısı yapabilmesi söz konusu olduğundan 1 yaş sonrası gurmelere verilmesi gerekir. Alerjik bir duruma nadiren de olsa sebebiyet verebilir, dikkat.

Aklınızda Bulunsun

Her yörenin madımak türü farklı. Madımak otu karın ağrısı yapabilen bir bitki aklınızda olsun. Hiç yapmayabilir de o ayrı. Pişirme öncesi tadına bakın eğer acımsı bir tadı yok ise sorun olacağını zannetmem. İç Anadolu da sıklıkla bilinen bir bitki.

Diğer 12-18 Ay tarifleri Tümünü gör

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.