Yapılışı

Muzları ezip suyunu çıkarın. (Dondurucuda 1 gün kaldığında daha kolay bir işlem) Muz suyunu cezvede kaynatın ve hacmen yarısına indiğinde altını kapatın. Biraz soğumasını bekleyip ezdiğiniz muzların içine ilave edin. (Bu işlemi meyve şekerini daha yoğunlaştırmak için yapıyoruz) Ardından muzlara çırpılan yumurta ve tereyağını ilave edin. Kuru tüm malzemeleri ayrı bir yerde harmanlayıp (bu aşamada unu 1 su bardağı kullanıp sonrasında kıvama göre yavaş yavaş arttırın) muzlu karışım ile buluşturun. Sert kıvamlı bir hamur haline getirin. Minik ceviz büyüklüğünde parçalar haIinde yağlı kağıt serdiğiniz tepsi üzerine aralıklı olarak sıralayıp kaşığın sırtı ile ezin. Önceden 170 °ye ayarladığınız fırında 12 dakika pişirin. Eğer tadı sizin için az ise soğumadan üzerine 1 tatlı kaşığı pekmez dökebilirsiniz.

Püf Noktası

Muzlar çok yumuşamış iyice şekerlenmiş olmalı. Ayrıca dondurucuda bir gün bırakmak suyunu çıkarma işlemini çok kolaylaştırıyor.

Uyarılar

Üzerine pekmez dökecekseniz, çok sıçkken dökmeyin. Ilınmasını bekleyin. Pekmzezde kansr tehlikesi hakında bilgi için tıklayın.

İlk kez vereceğiniz bütün gıdalar için önce doktorunuza danışın ve üç gün bekleme kuralını uygulayın.

Kuyemişlerle tanıştırma ve kuru meyveler hakında bilgi için tıklayın

Cevize başlama ayıyla ilgili farklı görüşlr olsada genelde 1 yaşından önce önerilmiyor. Ceviz hakında bilgi için tıklayın.


 

Aklınızda Bulunsun

Bebeğinizin alışkanlıklarına ya da damak tadına göre içine diğer kuruyemislerden ve hatta kuru üzüm muz ve kayısı da eklenebilir. Özellikle diş çıkarma dönemlerindeki iştahsız bebeğinizin severek yiyeceği sağlıklı bir alternatif. Ayrıca süt veya meyve suyu içinde ezip verebilirsiniz.

Diğer 12-18 Ay tarifleri Tümünü gör

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.