Yapılışı

Hurma, kayısı ve erik iyice yıkanıp bir tencereye konur, üzerini aşmayacak kadar su eklenir ve kaynatılır. Yumuşayan meyvelerin çekirdekleri çıkarıldıktan sonra rondodan veya elekten geçirilir. Diğer malzemeler eklenip iyice karıştırılır. Buz veya daha değişik kalıplarınız varsa onlara paylaştırılıp buzdolabının soğutucu bölümünde katılaşana kadar dondurulur. Kalıplardan istenilen miktarda çıkartılıp bebişinize verebilirsiniz. İşte size sağlıklı, şeker eklenmemiş tatlı:)

Not: Ablamın tarifidir, yeğenim yerken ben de yerdim :) Durucuğum biraz daha büyüsün çikolata vermek yerine bu tarifi deneyeceğim.

 

Püf Noktası

Tercihen kakao kullanmayabilir, hindistan cevizi vb gibi diğer doğal tatlandırıcılar da ekleyebilirsiniz.

Uyarılar

Bir yaşından küçük bebekler için yumurtanın sarısını ve su kulanın. İlk kez vereceğiniz bütün gıdalar için önce doktorunuza danışın ve üç gün bekleme kuralını uygulayın.

Kuyemişlerle tanıştırma ve kuru meyveler hakında bilgi için tıklayın

Cevize başlama ayıyla ilgili farklı görüşlr olsada genelde 1 yaşından önce önerilmiyor. Ceviz hakında bilgi için tıklayın.

 

Aklınızda Bulunsun

Kıvamını koyulaştırmak için cevizi çoğaltabilir, veya ufalanmış ev yapımı bebe bisküvisi kullanabilirsiniz.

Diğer 12-18 Ay tarifleri Tümünü gör

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.