Süt veren annenin süt grubu ve sıvı tüketiminde nelere dikkat etmesi gerekir?

Aile hekimi, Uluslararası sertifikalı emzirme danışmanı-Tijen Eren Videolar / Anne sütü videoları

4 Kişi bu videoyu beğendi.

Eğer bebeğimiz çok gazlıysa, beslenmede sakınmadığımız süt grubu ilk akla gelen grup olmalıdır. Eğer bebeğimiz çok gazlı bir bebekse süt ve süt ürünlerinin tüketiminde belki biraz sınırlamaya gidilmesinde fayda olabilir. Ama dediğim gibi en baştan böyle bir kısıtlama kesinlikle yok. Aşırı su tüketimi de sütü baskılayacağı için yanlış bir kanı sürekli su içerek sütün geleceğidir. Aşırı sıvı tüketimi de oysa anne sütünü baskılamaktadır. O yüzden günlük total sıvı tüketiminin 3 - 3.5 litreyi aşmaması gerekir. Bu ne demek? İçilen anne sütü çayları, içilen çorbalar, kompostolar, lohusa şerbetleri ve su toplandığında toplamı 3000 - 3500 mililitre kadar olmalıdır.

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku