Balkabagi faydalari
 
Bal kabagi demir, potasyum, protein, sodyum, fosfor, kalsiyum ve magnezyumdan zengin. Çocuklarda sağlıklı kemik gelişimine katkıda bulunuyor. Demir içermesi nedeni ile de kansızlığı önlüyor.
 
Demir eksikliği ile baş etmenin yolları için tıklayın.
 
Hem göz, hem de beyin sağlığı için mükemmel bir besin. Şeker içermesine rağmen kalorisi çok yüksek değil. Bal kabagi yağ ve kalori oranı düşük iken liften zengin. Üstelik kendisi doğal olarak hafif tatlı bir meyve, küçük gurmeler balkabağı tatlıları için deli oluyor. Bu nedenle sebze pürenizi tatlandırmak için de hafif ve sağlıklı tatlılar yapmak için de rahatça kullanabilirsiniz, haşlandıktan sonra yumuşacık bir dokusu var. En minik gurmenin bile damak tadına uygun.
 
Bebeğiniz 6 aylıkken bal kabagi yemeye başlayabilir. Dilerseniz doğrudan püre yapıp verin, dilerseniz bu püreye biraz yoğurt ya da yulaf, hatta tavuk bile ekleyebilirsiniz. Bal kabağı pürenize bir tutam tarçın ekleyerek bebeğinizi baharat dünyası ile de tanıştırabilirsiniz.
 
Aklınızda bulunsun
 
Minik gurmenizin kabızlıkla başı dertteyse mevsimi geldiğinde balkabağı yemekleri yapın, balkabağını mutlaka alışveriş listenize ekleyin. Liften zengin bir gıda olduğundan kabızlığa iyi geliyor... Kabızlıkla baş etmenin yolları için tıklayın.
 
Bal kabağını soyulmuş ve doğranmış şekilde almamakta fayda var. Yiyeceğiniz zaman kabuğunu kendiniz soyup doğrayın. Bu sayede besin değerini kaybetmeyecek. 
 
Dilerseniz sıcak suda pişirin, dilerseniz buharda haşlayın ya da fırınlayın fark etmez. Sadece balkabağını çok pişirmemeye dikkat edin. Yoksa vitamin değeri düşüyor. Bal kabağını fırında pişirecekseniz 200 derecede, 45 dakika ya da bir saat kadar pişirmeniz gerekir.
 
Bebek ve çocuklara uygun balkabağı yemekleri , balkabağı tarifleri ve kabak tatlısı için tıklayın.

1 bardak bal kabağında;
 
A vitamini - 12230 IU
C vitamini - 11.5 mg
K vitamini - 2.0
Folat - 22 mcg
Potasyum - 364 mg
Fosfor - 74 mg
Magnezyum - 22 mg
Kalsiyum - 37 mg
Sodyum - 2 mg
Demir - 1.40 mg