Çocuğunuzla biraz keyif yapmak istiyorsunuz. Avm’ye gitmek istemiyorsunuz, sade, günlük , huzurlu ama anne-bebek beraber memnun olacağınız bir program arıyorsunuz. Uzay teknolojisi oyuncaklar, aşırı uyaranlar ve kalabalık olmasın, çocuğun gözünü boyamayalım, ruhuna oynayalım istiyorsunuz; sade, normal ama “Çocuğumun sağlığını ve gelişimini de destekleyen, güvenlikli bir yer olsa diyorsunuz, ama bulamıyorsunuz… Üzülmeyin, biz sizin için bulduk! Fotini Café.


Fotini Café Arnavutköy’ün sempatik ara sokağında, (ama ana caddeye çok yakın, yani ulaşımı kolay) tam bir Avrupa Café’si. Abartısız ama iddialı. İddialı diyoruz çünkü burada kapıdan içeri girdiğiniz anda fark edeceğiniz, hiçbir İstanbul café’sinde düşünülmemiş bir özen var. Çocuğa ve anneye özen. Menü, dekorasyon, aktivite, herşey buna göre tasarlanmış.

24 kişilik café son derece kompakt, güvenli ve tüm detaylarıyla ince düşünülmüş. Daha içeri girerken bu tabela ile karşılaşıyorsunuz. 
Hasbelkader telefonunuzu ya da bilgisayarınızı şarja takmak istediniz,öyle kolay değil, çünkü prizlerin tümünde bebek güvenliği var. Tuvalette dahi tuvalet adaptörü ve yükseltici basamak gibi küçük ama önemli detaylar unutulmamış. Lena Hanım tahmin edeceğiniz üzere bir anne :) 2,5 yaşındaki kızı, 7 aydır açık olan Fotini Café’de büyüyor. Detayların bu derece ince düşünülmesini de bu durum açıklıyor.

Ön bölümdeki açık havada 4 masa (araba geçmiyor bu sokaktan), içeride de ufak bir kapalı oturma alanı mevcut. Masalarda taze çiçekler, fesleğen saksıları; buna eşlik eden mis gibi kahve ve kek kokusu, hafif bir müzik…Biraz daha ileride çocuğunuz için sempatik bir oyun odası var. Top havuzu, kitaplar, oyuncaklar. Buradan loş ışıklı ufak bir odaya giriş var. Burası da, içinde emzirme minderi, rahat bir koltuk ve bir beşik olan sessiz bir emzirme/uyku odası.





Pazar günleri 10:00-14:00 arası brunch süresince bir anaokulu öğretmeni çocuklarla oyun odasında beraber oluyor. Siz de sağlıklı ve lezzetli yiyeceklerinizi yerken aklınız çocuğunuzda kalmıyor. Unutmadan söyleyelim, mekan küçük olduğundan brunch için rezervasyon şart.







Yiyecek demişken menüden bahsetmeden olmaz. Salı’dan Pazar’a, 10:00-18:00 arası açık olan Fotini küçük bir café; ama menüsü özen ve kapsam bakımından birçok meşhur café’ye fark atıyor. Café’nin sahibi Lena Hanım hergün değiştirdiği, çok geniş bir menü hazırlıyor. Özen ve fark burada da kendini gösteriyor. Fotini Café, çocuklar için hergün Gurme Bebek menülerinden seçtiği tarifleri de menüye ekliyor. Siz de “Café’de bebeğime, çocuğuma ne yediririm?” diye düşünmemiş oluyorsunuz.

Bebeğinizin yemeği, ona özel güvenli bardak ve çatal bıçaklarla servis ediliyor. Çocuğunuz büyük ve “İlle de pizza isterim” diye mi tutturdu? Büyüklerin menüsünde yer alan “Fırınlanmış tost” bizce tam ona göre. Hem de sebzeyi sevdirecek türden.



İçecek menüsü ise neredeyse yiyecek menüsü kadar uzun. Sadece çocuklar ve anneler değil, emziren annelerin ve anne adaylarının da düşünüldüğünü menüden bir bakışta anlayabiliyorsunuz. Süt arttıran çay (rezene, anason, ısırganotu ve papatyalı bir karışım), organik hamile çayı, baby latte (süt köpüğü) bunlardan sadece birkaçı…

Küçük detaylar büyük farklar yaratır. Fotini Café, evinizde gibi vakit geçireceğiniz, bir anne olarak sizin düşüneceğiniz herşeyi sizden önce düşünmüş, sempatik ve hoş bir café. Burada yemek yedikten sonra çocuğunuzla sahil boyunca bir yürüyüş yapıp balıkçıları izlemek, ya da onu pusetinde uyuturken sağınız için temiz havada sıkı bir yürüyüş yapmak, size de ona da iyi gelecek. Bizden tavsiye…

Fotini Café

Adres: Francalacı caddesi 26/1 (Ziraat Bankası yanı) Arnavutköy/Beşiktaş/İstanbul
Tel: 0533 093 99 92
www.fotinicafe.com