1-Fırınlama işlemi mi yapılıyor? Kac derecede pişiriliyor ?

HİPP Organik Bebek Ekmeği, organic bebek ve çocuk bisküvimizde olduğu gibi çift kez buhar ısısında pişirilir.Çift kez pişirme, sindirimi kolaylaştırmada yardımcıdır.

2- Organik derken yerli tohum ata buğdayıni mi kastediyorsunuz yoksa hibrit tohumun ilaçsız ve hormonsuz elde edilmesini mi? İçine şeker yerine hurma suyu koyulamaz mı? Hem glisemik indeksi düşük, hem de insulin direncini bozmaz. Pakete girdigi için içinde koruyucu maddeler yok mu?

HİPP ürünlerinde %100 organik tarım ürünü olan tahıllar kullanılır, Avrupa Birliği organik ürün yönetmeliklerine ve Avrupa Birliği bebek ve küçük çocuk ek gıdaları tebliğlerine istinaden ürünler hiçbir şekilde katkı-koruyucu-hormon-suni gübre-renklendirici-kıvam arttırıcı gibi maddeler içermezler.HİPP ürünlerinde sadece formülasyon gereği gerektikçe çok az miktarda yasaların önerdiği limitler doğrultusunda şeker ilave edilir. Bu şeker organik ham madde kaynaklıdır ve bu tarz ürünlerin kıvamının ayarlanması için formülasyon gereği gereklidir.

3- Hipp 2 combiotic devam sutu ve Hipp 2 devam sütünün içinden çıkan ölçeklerin boyutu birbirinden çok farklı. Bunun sebebini öğrenebilir miyim lütfen?

Her iki ürün çeşidimiz de içerik yönünden birbirinden farklıdır. Ölçü kaşıklarının boyutunun farklı olması normaldir, fakat çok büyük miktarlarda bir farklılık değildir. Aşağıda ürünlerin detaylı ölçek miktarlarını bulabilirsiniz.
 

  1 ÖLÇEK GRAM MİKTARI
HİPP PRE ORGANİK 4.4 g
HİPP 1 ORGANİK 4.6 g
HİPP 2 ORGANİK 4.7 g
HİPP 3 ORGANİK 4.7 g
HİPP PRE ORGANİK COMBIOTIC 4.3 g
HİPP 1 ORGANİK COMBIOTIC 4.6 g
HİPP 2 ORGANİK COMBIOTIC 4.7 g
HİPP 3 ORGANİK COMBIOTIC 4.7 g

4- Bu ürünü nerede bulabilirim?

Migroslarda ,Joker, Civil, Rossman başta olmak üzere birçok yerel makretde de satılmaktadır. Bulunduğunuz il ve ilçe bilgisi ile bize ulaşmanız durumunda çok daha ayrıntılı yerel market bilgilerini de paylaşabiliriz.

5- Bu ürünün içinde süt var mı? Süt alerjisi olan bebekler için uygun mu?

Ürün içeriğinde süt-yumurta bileşeni bulunmamaktadır.

6- Hipp marka urunlerin onunde sahsen garanti ederim yazıyor, Clauss Hipp yazmış. Organikliği sadece Clauss Hipp’in şahsi garantisinde mi?

HiPP, yaklaşık 76 ülkede 22 üretim tesisi ile bebek ve küçük çocuklara özel doğumdan 3 yaşını tamamlayana kadar organik mamalar üreten bir firmadır; aynı zamanda dünyanın en büyük organik ham madde işleyicisidir. Bebek maması sektörüne adım atmaları da kendi bebeklerini beslenme yetersizliğinden kaybettikten sonra olmuştur.56 yılı aşkın süredir var olan tecrübe ile organik çiftçilik yaparak, bebek ve küçük çocuklara organik kalitedeki ürünleri sunmaya devam etmektedir.HİPP bünyesinde yapılan: kontaminasyon testleri, her kavanoz ürün başına yapılan 260'dan fazla kontrol, kanunun ön gördüğünden daha sıkı kuralların uygulanmasına bazı örneklerdendir ve bu üretim politikası , sürdürülebilirlik ilkesine dayalı olarak çevreye karşı duyulan sorumluluk çerçevesinde gerçekleştirilir, bu belirtilen üretim sürecinin tümü sertifikalarla ve yasal logolar ile belgelenmiştir, ürünler üzerinde AB Direktifliği’nin organik ürün logosu da mevcuttur; nitekim HİPP’in uygulamış olduğu bu titiz üretim anlayışı , aileden birisinin şahsen belirttiği imzası ile ürünlerimiz üzerinde belirtilmektedir.Bu şahsen belirtilen logo, yasal direktiflerin gerektirdiği tüm gereksinimlerin de üzerindedir ve satıldığı tüm ülkelerde ülkelerin kendi diline çevrilerek kullanılır.

7- Organik sertifikası var mi? Tam tahıl içeriyor mu?

Tüm organik HİPP ürünlerinin üzerinde yasal organik ürün logosu mevcuttur.Ayrıca her ürün, organik ürün sertifikasına sahiptir. Ürünümüz tam tahıl içermektedir.

8- Organik bebek ekmeğinin içinde şeker var mı?

İçerikte bir miktar mevzuatların uygun gördüğü limitlerde, formülasyonu sağlayabilmek açısından organik ham madde kaynaklı şeker mevcuttur.Bu şeker çok az bir miktarda ve bebek metabolizmasına herhangi bir zarar vermeyecek düzeydedir.

9- Ürünün tam içeriği nedir? Eser miktarda olsa da süt ve süt ürünü var mı?

Ürün içeriği: Tahıl unları* (buğday*, kılçıksız buğday*, tam tahıllı arpa*), şeker*, bitkisel yağ* (hindistan cevizi yağı*), maya, emülgatör ayçiçeği lesitini, B1 vitamini (tiamin mononitrat). * organik üretimden. Ürün içeriğinde süt ve süt ürünleri bulunmaz. Aynı hatta üretim yapılan ürünlerde belirtilmesi gereken yasal uyarı gereği etikette “eser miktarda süt ürünü içerebilir “ ifadesi yazılmak zorundadır. Üretim hattında, en az içerikten en çok içeriğe sahip olan ürün yönünde üretim yapılmaktadır, bu esnada diğer ürüne geçilmeden tüm arındırma ve sterilizasyon işlemleri titizlikle gerçekleştirilir. Çok düşük bir ihtimal dahi olsa yüksek dereceli allerjisi olan bebek/çocuklar için herhangi bir bulaşana karşı bu ifade yazılmak zorundadır.

10- Ayçiçek lesitini sağlıksız değil mi?

HİPP ürünlerinde bebek metabolizmasına ve mevzuatlara uygun olmayan-zararlı bir bileşen kullanılmaz.

11- Ürün tazeliğini nasıl koruyor?

Ürün ambalajı hava almayacak şekilde titizlikle vakumlu şekilde kapatılır ve preslenir.Ambalaj hava almadığı veya zedelenmediği sürece Son kullanma tarihine kadar tazeliğini korur.

12- İçinde süt, susam, yumurta var mı? Alerjik bebeklere uygun mu?

Ürün içeriğinde süt, susam, yumurta ürünleri bulunmaz. Aynı hatta üretim yapılan ürünlerde belirtilmesi gereken yasal uyarı gereği etikette “eser miktarda süt ……ürünü içerebilir “ ifadesi yazılmak zorundadır. Üretim hattında, en az içerikten en çok içeriğe sahip olan ürün yönünde üretim yapılmaktadır, bu esnada diğer ürüne geçilmeden tüm arındırma ve sterilizasyon işlemleri titizlikle gerçekleştirilir. Çok düşük bir ihtimal dahi olsa yüksek dereceli allerjisi olan bebek/çocuklar için herhangi bir bulaşana karşı bu ifade resmi şekilde yazılmak zorundadır.

13- İçinde 6 aylık bebeğe verilmesi uygun olmayan şeyler var mı?

Ürünlerin tümü Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıda Tebliğ’lerine uygun şekilde üretilir.Bebek metabolizmasına uygun olmayan hiçbir bileşen kullanılmaz.

14- Bulaşma riski çok fazla olduğu için organik buğday bulmanın çok zor olduğu söyleniyor. Bu ürünün buğdayı hangi şartlarda yetişiyor?

HİPP Organik tam tahıllar, suni gübre, hormon, koruyucu içermez. Tümü organik çiftçilik ürünüdür. Üretimde tüm analizler ve denetimler yasaların öngördüğü şekilde ve titizlikle gerçekleştirilir ve bağımsız bir organik sertifikasyon kuruluşu tarafından her aşaması kontrol edilir.

15-Daha önce bebek bisküvisi paketinin ağzı açık yaklaşık bir ay mutfak dolabında durduğu halde hiç bayatlamadığını gördüm. Bu içinde katkı maddesi olduğu anlamına mı geliyor?

HİPP Organik ek gıdaların hiçbirinde, tüm ürünlerde de bulunmadığı gibi; katkı koruyucu madde bulunmaz.Organik Bebek Bisküvisi paketin ağzı açıldıktan sonra 3 hafta içerisinde tüketilmelidir. Gevrek kıvamı, ve pişirilme yöntemi gereği sert yapısına sahiptir; bununla birlikte paket açıldıktan sonra ilk günki tazeliğini korumaz, sert yapısı gereği bunu ilk etapta fark etmemiş olabilirsiniz fakat ürün içeriğinde mutlaka bir yumuşama gerçekleşir.

16- Bu ürünü Ankara’da nerelerde bulabilirim?

HİPP Organik Bebek Ekmeği’ni, Migros, Civil, Rossman, Toker Bebek Mağazaları’nda bulabilirsiniz.

17- Hipp organik bir marka olarak birden çok talep edilir bir marka oldu. Bende meyve püresi, sebze yemeği ve bisküvisinden bolca kullandım fakat bisküvisinde şeker olmaması gerekirdi diye düşünüyorum. Elma ya da pekmezle tadlandırılsaydı daha sağlıklı bir besin olmaz mıydı? Organik olan bir ürüne neden şeker ilave ediliyor?

HİPP ürünlerinde formülasyonu sağlamada gerekmedikçe asla ilave şeker ve tuz kullanılmaz. Bisküvi gibi bazı ürünlerde formülasyon gereği kıvamı yakalayabilmek amacı ile mevzuatlar çerçevesinde bir miktar en önemlisi de organik ham madde kalitesinde şeker ilave edilmek durumundadır.

18- Tam buğday unundan mı yoksa beyaz undan mı üretiliyor?

HİPP Organik Bebek Ekmeği, organik çiftçilik ürünü olan tam tahıllı buğday ve arpa içerir.