Birçok annenin özellikle ilk aylarda çekimser olarak yaklaştığı konu: Emzik

Bebeklerin doğal reflekslerinden emme refleksi, beslenmeyi sağlamaya ek olarak onları yeni dünyalarına alışırken rahatlatır. Birçok doktor bu bakımdan bebeklerde emzik kullanımını destekler. Emme refleksini yeterince karşılayamayan bebeklerde parmak emme gibi sorunlara rastlanabilir.

Anneler emzik kullanımına karar verdiğinde ise sırası ile akla gelen sorular:
Hangi emzik bebeğim için uygun?Emzik damak ve diş yapısını bozar mı? Çene yapısı için zararlı olur mu? Kauçuk mu, silikon mu?

Bu soruların cevaplarına istinaden sizler için önerimiz Chicco Physio Soft emzik. Tamamen yumuşak, silikon ve kauçuk olarak 2 farklı modeli olan Physio Soft, Chicco tarafından önde gelen ortodontistlerle ileri teknoloji ve araştırmalarla tasarlanmış.

Bu emzikler özellikle uyku zamanı kullanımı için çok uygun. Çünkü ağzı kavrayan kısmı yumuşak ve hassas. Böylece bebeğin tenini rahatsız etmiyor; bazı sert ağızlıklı ürünler gibi cildinde iz bırakmıyor, kızarma ve tahriş yapmıyor. Yine ağzı kavrayan kısımda 4’er adet havalandırma deliği mevcut. Bu da hava dolaşımına izin vererek, tükürük birikimini engelliyor.

Chicco’nun ortodontistler ile birlikte geliştirdiği bu tasarım bebeğin ağız gelişimini doğru bir şekilde sağlıyor, bebeğin ağzına uyuyor ve dilin damakta eşit basınç uygulamasına destek oluyor. Bebeğin ağzının doğru kapanması için çok ince ve yumuşak tabana sahip. Damarlı ve eğimli  bir profili var, bu da bebeğin dilinin doğru hareket etmesine imkan veriyor. Anne göğsüne benzer yumuşak tabanı ile bebeğin dudakları emziğe rahatça yerleşebiliyor.

Doğumdan itibaren kullanıma uygun olan bu emziği denemenizi tavsiye ediyoruz.