Faydaları
Bunun yanı sıra semizotu demir, potasyum, kalsiyum, magnezyum ve C vitamini bakımından oldukça zengin. Ayrıca semizotunun sebzeler arasında bilinen en yüksek alfa-linolenik asit (ALA) kaynağı olduğu düşünülüyor.
Kalsiyum eksikliğinin belirtileri için tıklayın.
Semizotu tarifi arıyorsanız size kestirme bir öneri: Yoğurtlu semizotu salatasi hem çocuğunuzun hem de sizin severek yiyebileceğiniz bir besin. Gurme Bebek'in sizler ve minik gurmeler için önerdiği diğer semizotu yemegi tarifleri için tıklayın.
Semizotu alırken...
Semizotu alırken yapraklarının gevşek olmamasın özen gösterin. Bazen köklerinde toprağı ile birlikte satılan semizotlarına da denk gelebilirsiniz. Bu toprak semizotunuzu çok daha taze tutacaktır. Bulursanız topraklı olanları tercih edin.
Ama siz siz olun semizotunu da tıpkı ıspanak gibi iyi yıkayın. En iyi yöntem su dolu geniş bir kabın içinde yıkamak.
Semizotunu buzdolabında 3-4 gün taze tutabilirsiniz. Ama alır almaz pişirmekte fayda var.
Aklınızda bulunsun
Küçük gurmeniz kabızlık sorunu yaşıyorsa semizotu ona yardımcı olacaktır. İçeriğindeki jelatinimsi madde bağırsakları yumuşatıcı etki gösterir.
100 gram taze semizotunda;
C vitamini 26 mg.
E vitamini 12 mg.
Beta-karoten 1.6 mg.
300-400 mg alfa-linolenik asit
Kalsiyum 90 mg.
Potasyum 561 mg.
A vitamini 2.000 IU
Semizotu
Sevgili anneler, bebeğiniz için harika bir Omega 3 kaynağı arıyorsanız doğru yerdesiniz çünkü en yüksek Omega 3’e sahip olan sebzelerden biri semizotu. Bu da bebeğinizin bağışıklık sisteminin güçlenmesi için semizotunu sofranızdan eksik etmemeniz gerektiği anlamına geliyor.