Gurme Bilişim Yayıncılık Hizmetleri LTD ŞTİ (“Gurme Bebek”)’NE AİT www.gurmebebek.com ADRESİNDE YER ALAN İNTERNET SİTESİNİ (“SİTE”) ZİYARET EDEREK/KULLANARAK (“KULLANICI”) AŞAĞIDAKİ ŞART VE KOŞULLARININ TAMAMINI OKUDUĞUNUZU, İÇERİĞİNİ ANLADIĞINIZI, BU HUSUSLARI KAYITSIZ VE ŞARTSIZ OLARAK KABUL ETTİĞİNİZİ VE ONAYLADIĞINIZI VE DEFİ İLERİ SÜRMEYECEĞİNİZİ AÇIKÇA BEYAN VE TAAHHÜT ETMİŞ OLUYORSUNUZ. GÜNCELLEMELER GURME BEBEK YETKİLİLERİ TARAFINDAN YAPILMAKTA VE SİTE’DE YAYINLANMAKTADIR. 

 •  Bu Site’yi ziyaretiniz sırasında, Site’ye erişmek için kullanmış olduğunuz IP adresinizi, erişim zamanınızı ve gerekli durumlarda internet servis sağlayıcınızın adını kaydeder. Ayrıca, Site’nin güncellenmesi, istatistiksel bilgilerin tutulması amacı ile, sitemize link ile bağlanıldığında bu internet sitesinin bilgileri (uygulanabilir olduğu şartlarda), Site içerisindeki etkileşim, erişmiş olduğunuz donanım ve yazılım ile ilgili bilgiler toplanır. Kullanıcılar, Gurme Bebek’i IP adreslerini tespit etmesi ve bu adresleri -kişisel bilgileri ifşa etmeksizin- dilediği gibi kullanmasından ötürü hiç bir şekilde dava etmeyeceğini ve hak talep etmeyeceğini beyan ve taahhüt eder.
 
•  Bu Site’de yer alan bilgi, dokuman ve diğer tüm içerikler, aksi bu sitede belirtilmediği sürece, Gurme Bebek’in mülkiyetindedir. Bunlarla sınırlı kalmayacak şekilde grafikler, simgeler ve Site’nin genel görüntüsü de Gurme Bebek’in mülkiyetindedir.
 
•  Kullanıcılar, bu Site’de izin verilen bilgi yükleme imkanını, hiçbir şekilde kamu düzenini bozucu, genel ahlaka aykırı, başkalarını rahatsız ve taciz edecek şekilde, yasalara aykırı bir amaç için, başkalarının fikri ve telif haklarına tecavüz edecek şekilde kullanamaz. Ayrıca Gurme Bebek altyapısı üzerinde makul olmayan veya orantısız büyüklükte yük getiren herhangi bir işlem de yapılamaz.
 
•  Bu uygulamanın içeriği ve yazılımı, her türlü fikri ve mali hakkı Gurme Bilişim Yayıncılık Hizmetleri LTD ŞTİ.’ye aittir. Kullanıcılar, web sitesini veya içindekileri izlemek ve/veya kopyalamak, çoğaltmak, değiştirmek amacıyla ya da izin ve yetki verilmeyen başka amaçlarla ve önceden Gurme Bebek’ın açık ve yazılı iznini almadan herhangi bir robot, örümcek veya başka otomatik aletler ya da manuel süreçler kullanmayacaklarını, bu içerikten türev eserler yaratmayacaklarını ya da bunları kamuya teşhir etmeyeceklerini kabul ederler.
 
•  Bu Site’nin içeriği, sadece bilgilendirmeye yöneliktir ve bire bir olarak çözüm, sonuç, hukuki görüş, tıbbi teşhis, tedavi veya reçete bilgisi özelliği taşımamaktadır. Burada sunulan bilgilerin kesin doğruluğu garanti edilmemektedir. Bu Site’deki bilgiler, doktora veya konunun uzmanına danışma suretiyle kontrol edilmeden uygulanmamalıdır. Uzmanların kendilerine sorulan sorulara verdikleri cevaplarla, diğer tüm yorum ve yazılarının sorumluluğu tamamen kendilerine aittir. Gurme Bebek, uzman görüşlerinden dolayı hiçbir şekilde hukuki ve cezai olarak sorumlu tutulamaz. Kullanıcılar her türlü hizmette olabileceği gibi, bilimsel gelişmeler, algılama ve anlayış değişiklikleri nedeniyle zaman içerisinde Site’de yer alan bilgilerin geçerliliklerini kaybedebileceklerini baştan kabul ederler.
 
•  Kullanıcıların yazı eklediği bölümlerde yazılanlar ve Site içeriği altına yazılan yorumların tüm sorumluluğu yazanlara aittir. Bu türden yorum ve benzeri kullanıcı kaynaklı içerik, www.gurmebebek.com için hiç bir bağlayıcılık taşımaz ve hukuki sorumluluk doğurmaz.Kullanıcılar, telif hakkına konu olan bilgi ve materyalleri açık bir izin almadan, geçerli bir savunması veya haklı bir sebebi olmadan yasadışı yollarla iletmek amacıyla Site’yi kullanamaz. Site’nin imkanlarını kullanarak, makaleler, görüntüler, formüller, yazılım, veya telif hakkına konu olan veya benzeri içerik gönderen Kullanıcılar, yükledikleri içeriğin üçüncü şahısların telif haklarına veya başka haklarına tecavüz etmediğinden veya bu hakları ihlal etmediğinden emin olmalıdırlar. Kullanıcılar, Fikir ve Sanat Eserleri Yasası, Markaların Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname, Türk Ticaret Kanunu, Patent Haklarının Korunması Hakkında Kanun, Türk Ceza Kanunu ve yürürlükte bulunan diğer ulusal ve uluslararası  mevzuat hükümlerine riayet etmeyi ve bunları ihlal etmemeyi kabul ve taahhüt ederler. Aksi takdirde Gurme Bebek’ın kamu kurumlarına ve/veya üçüncü şahıslara ödemek zorunda kaldığı her türlü tazminat ve/veya idari/adli para cezaları için Kullanıcılara rücu edilir.
 
•  Gurme Bebek, Site’nin kesintisiz veya hatasız olacağını ya da içeriğinin kullanılmasıyla ya da siteye bağlantı yapılmasıyla belirli sonuçların elde edileceğini garanti etmemektedir. Gurme Bebek, doğrudan veya dolaylı olarak, teknik nedenlerden dolayı Site’nin kullanılmasından kaynaklanabilecek zararlar için sorumlu tutulamaz.
 
•  Gurme Bebek, www.gurmebebek.com üzerinden başka sitelere link verebilir. Bu linklerden erişilen sitelere verilen bilgilerden dolayı Gurme Bebek herhangi bir sorumluluk taşımamaktadır. Erişilen bu sitelerden (sınırlı olmamak kaydı ile) yapılacak alışverişlerden doğacak her türlü zararlardan gurmebebek.com sorumlu değildir ve kullanıcı bu linklere eriştiğinde sorumluluğun kendinde olduğunu kabul ve beyan eder.
 
•  Gurme Bebek, kişisel bilgileri gizli tutmak için tüm tedbirleri almaya taahhüt etmektedir. Gurme Bebek gerekli önlemleri almasına rağmen web sitesine yapılan her türlü şirket içi veya dışı saldırı sonucu kişisel bilgilerin zarar görmesi veya üçüncü şahısların eline geçmesi durumunda Gurme Bebek’in herhangi bir sorumluluğu bulunmayacaktır. Gurme Bebek, kullanıcıların verilerine gelebilecek herhangi bir zarardan dolayı sorumlu olmayacaktır. Kullanıcılar, bilgi paylaşma imkânının kullanılmasından dolayı uğrayabilecekleri zararlarla ilgili olarak Gurme Bebek’dan herhangi bir tazminat talep etmemeyi peşinen kabul etmişlerdir.
 
•  Gurme Bebek, veri tabanına yapılabilecek saldırılar sonucu üyelik bilgilerinin kötü amaçlı kişilerin eline geçmesi, kullanıcılarının bilgilerinin yetkisiz kişilerce okunmasından ve bunların kötü niyetli kullanılması halinde doğabilecek sonuçlardan dolayı sorumluluk kabul etmez.

•  Kullanıcılar: (i) suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek ya da, ülke çapında ya da uluslararası düzeyde yasalara ters düşecek bir durum yaratan yada teşvik eden, her tür ve şekilde iletim dahil olmak üzere; hiçbir tür yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret, küfür veya iftira içeren, küçük düşürücü, kaba, pornografik, rahatsız edici yada ahlaka aykırı bilgi veya görüntü postalamamak yada iletmemeyi; (ii) Bir başkasının gizlilik hakkını yada yayın haklarını çiğneyen yada yasal düzenlemelerden kaynaklanan telif hakları, ticari marka hakları veya başka mülkiyet hakları dahil her türlü fikri ve sınai mülkiyet hakları ile korunan yada bu tarif edilen sınıflara giren malzemelerden uyarlananlar da dahil olmak üzere; sahibinden yada hakları elinde bulundurandan önceden yazılı izin almaksızın kullanmamayı, 3.kişilerin kullanımına sunmamayı ve (iii) Bir virüs veya başka bir zararlı unsur içeren hiç bir tür bilgi, yazılım ya da başka bir malzeme postalamamak ya da iletmemeyi baştan kabul ettiklerini beyan ederler.

•  Kullanıcılar, www.gurmebebek.com sitesi üzerinde, tüm etkileşimli ortamları kullanırken ya da herhangi bir iletişim biçimini kullanırken, www.gurmebebek.com'a telif hakkı ödeme zorunluluğu olmayan, kalıcı, münhasır olmayan, kısıtlaması olmayan bir lisans vermiş olduklarını ve bu lisans kapsamında www.gurmebebek.com'un her tür iletişimi kullanmak, kopyalamak gibi bütün mülkiyet haklarını kullanma imkânına sahip olacağını baştan kabul etmiş bulunmaktadırlar. Kullanıcılar tarafından oluşturulmuş profiller, mesajlar, yorumlar, uzman soruları ve yanıtları ile diğer bilgiler arama motorları tarafından indekslenebilir ve arama sonuçlarında görüntülenebilir. Gurme Bebek, bu Site’de yer alan içeriklerin arama motoru sonuçlarında indekslenmesinden ve görüntülenmesinden sorumlu tutulamaz.

•  Kullanıcılar, 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun ve ilgili mevzuat hükümleri dahilinde Site’ye atfedilebilecek her türlü sorumluluk karşısında; Kullanıcılar, Gurme Bebek ve Site’yi şimdiden ibra ettiklerini kabul ve beyan ederler.