Yapılışı

Brokoliler renkleri fazla değişmeden çok az haşlanır, bu sırada ince kıyılmış olan soğan ve sarımsak az zeytin yağında kavrulur .Soğuyan brokoliler minik minik doğranır ve suyu sıkılarak derin bir kaba alınır, üzerine kavrulmuş soğan biraz ekmek içi kırıntısı, 1 yumurta ve peynir ilave edilerek yoğurulur. Minik minik köfteler yapılarak tepsiye dizilir. Üzerine isteğe bağlı ve bebeğiniz 1 yaşından büyükse susam serpiştirilip. fırında kızarana kadar pişirilir.

Püf Noktası

Haşlamış olduğunuz brokolilerin suyunu sıkmayı unutmayın pişerken suyunu salıp köftelerin çok yumuşak kalmasına sebep olabilir. Ya da buharda haşlayın.

Uyarılar

İlk kez vereceğiniz bütün gıdalar için önce doktorunuza danışın ve üç gün bekleme kuralını uygulayı! Üç gün bekleme kuralı için tıklayın.

Yumurtanın sarısı 8. ayda beyazı 1 yaşında önerilir. Bu nedenle 1 yaşından küçükler için bu tarifte yumurtanın sadece sarısını kulanın! Yumurta hakkında bilgi için tıklayın.

Susam en alerjik besinlerden biridir. 1 yaşından önce önerimez. Bebeğiniz 1 yaşında ise bile mutlaka doktorunuza danışın! Susam hakkında bilgi için tıklayın.