Yapılışı

Kuru meyveyi iki yemek kaşığı su koyduğunuz bir cezvede 8-10 dakika yumuşayıncaya kadar pişirin ve soğumaya bırakın. 
Pirinç unuyla oda sıcaklığındaki suyu küçük bir kaba koyun.  
Orta hararetli ateşte karıştırarak kaynama noktasına getirin. 
Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın 5-8 dakika pişirin.  
Ocaktan alıp bir kaba aktarın, kuru meyve karışımı ve tarçını blendırdan geçirdiğiniz, cevizi karıştırın. 
Biraz soğumasına izin verin.

Püf Noktası

Su sıcak olmamalı yoksa pirinç topak topak olur. Pişirirken devamlı karıştırmanız gerekir. Uzun süre pişmesine gerek yoktur. Çok katılaştıysa ocaktayken biraz daha soğuk su ekleyip hızla karıştırabilirsiniz. Unutmayın soğuyunca kıvamı artacak ve daha da katılaşacaktır. Ocaktan aldığınızda akışkan bir kıvamda olmasında fayda vardır.

Bebeğiniz katı gıdaya yeni başlıyorsa kıvamını daha akışkan tutmak için su miktarını baştan arttırabilirsiniz. Fazla suyla yapmanın hiçbir zararı yoktur. Su fazla kaçtıysa kıvam vermek için fazlan bir iki dakika pişirirsiniz olur biter.

Uyarılar

Geleneksel olarak ceviz bebeklere 1 yaşından sonra veriliyor. Ancak artık birçok doktor 6. aydan sonra cevizin kullanımını uygun görüyor.  Bebeğinize ceviz vermeden önce doktorunuza danışınız.

Tam pirinçten unu kendiniz yapacaksanız, pirinci çok iyi yıkamanız gerekecek. Pirinç balçıkta yetişiyor malum. İyice yıkadıktan sonra temiz bir bezin üzerine serip kurutun. Güzelce kuruyunca güçlü motoru olan bir blendırdan çekebilirsiniz.