Bronşiyolit ve tedavisi

Dr. Demet Ilıkkan Videolar / Bebek-çocuk hastalıkları videoları

1 Kişi bu videoyu beğendi.

Küçük çocuklarda sıkça gördüğümüz bir alt solunum yolu enfeksiyon tipidir. Akciğerlerin bronşlardan daha küçük hava yollarının bronşiyollerinin enfeksiyonudur. Küçük çocuklar broşiyollerinin enfekte olupta ödemlenmesine daha yatkındırlar diğer büyük çocuklara göre. Bu nedenler onlarda rastlarız bu enfeksiyonlara.

Büyük oranda etkenleri viraldir. Bu çocuklardaki yakınmalara göre tedaviyi düzenleriz. Kimisinde sadece hafif öksürükler ama beslenmenin etkilenmemesi, ateşin yüksek olmaması şeklinde kendini gösterirken, kimiside oldukça ciddi solunum sorunları, beslenmenin bozuloması, sıvı alımın etkilenmesi şiddetine kadar varabilir. Daha ziyade hastalığın şiddetine göre tedavi düzenleriz. Etkenler viral olduğu için yine antibiyotikler öne planda değildir. Ancak ilave komplikasyonlar olduğunda antibiyotikleri de düşünürüz.

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku