Çocuklarda su tüketimi neden önemli?

Dr. Demet Ilıkkan Videolar / Bebek-çocuk beslenmesi videoları

19 Kişi bu videoyu beğendi.

Bir kere vücudumuzun nerdeyse tamamı sudan oluşuyor. Vücudumuzun çalışması için olmazsa olmaz bir madde. Kültürel olarak biz su tüketmeye çok yatkın bir toplum değiliz. Özellikle çocuk yaş grubunda hepiniz gözlüyorsunuz, su çok teklif edilmediği için çocukların sıkça tükettiği bir madde değil yine. Su vücudun işleyişi için temel iken hastalık koşullarında önemi çok daha ön planda. Özellikle yüksek ateş olduğunda, ishaller, kusmalar gibi sıvı kayıplarının artığı ortamlar yaşandığında, solunum sistemi hastalıkları, kalp damar hastalıkları gibi yine sıvı volumünün öncelikli olduğu durumlar yaşandığında, her zaman tekrar tekrar karşımıza çıkıyor. O yüzden her önümüze gelen hastaya sıvı durumuna dikkat etmesini tavsiye ediyoruz. Önemli olan sıvı durumunu nasıl takip edeceklerini anne ve babaların bilmesi diye düşünüyorum. Çiş yapımı, idrar yapımı, günde birkaç kere ve olabildiğince açık renkli devam ettiği sürece, çocuk için de erişkin için de vücudun sıvı durumu yeterlidir.

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku