Kaliteli zaman ne demek?

Uzman Görüşü / Bebek ve çocuk gelişimi

1 Kişi bu videoyu beğendi.

Kaliteli zaman dediğimiz, evet çok fazla artık duyulan bir şey. Çünkü çalışan annelerin de artık artmaya başlamasıyla, çok daha ortaya çıkan bir kavram aslında. O da birlikte daha az zaman geçirmeleriyle gelen bir durum. Kaliteli zaman demek, annenin ya da babanın sanki dünyanın en önemli işini yaparmış gibi çocukla vakit geçirmeleri ve gözünün, kulağının orda olması. Bunun 4 saat olması zaten gerçekçi değil. Yani 4 saat, 5 saat kendinizi tamammen bir çocuğa, hakikaten dünyanın en önemli işiymiş gibi verebilirim diyorsanız, bu çok gerçekçi bir beklenti değil. Onun yerine 30 dakika, 40 dakika sadece çocukla onun olduğu, onu oyun alanı olabilir, birlikte vakit geçirecek salonun bir köşesi olabilir, onunla vakit geçirmek. Ama 4 saat birlikte olupta, hiç birbiri ille temas etmeyen, sadece fiziksel olarak yan yana olan anne, ebeveyn ve çocuğun geçirdiği zamana kaliteli zaman diyemiyoruz. Burda 2. önemli nokta, çalışan anneler ve babaların yaşadığı durum. Burda gün içinde onlarla vakit geçirememenin getirdiği bir suçluluk duygusuyla, bütün geri kalan zamanı onlarla geçirmek isteme hali oluyor. Hayır, çocukların sizinle 4 saat sadece öylesine zaman geçirmeye değil, 30-40 dakika gün içinde ama çok kaliteli, gözünüz kulağınız, aklınız, her şeyiniz orda olarak vakit geçirmeye ihtiyacı var. Yoksa bu çalışmakla da ilgili değil. Hiç çalışmayan annlerde de gün içinde gördüğümüz bir durum.

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku