Aile hekimi, Uluslararası sertifikalı emzirme danışmanı-Tijen ErenVideolar / Anne sütü videoları
0 Kişi bu videoyu beğendi.
Mastit meme dokusunun iltahabıdır. Emzirme sonrası göğüse, üçüncü dördüncü günden sonra süt hücüm eden annnelerde, ilk bir hafta içinde sıkça karşılaşan bir durumdur. Başlıca sebebi göğüsten sütün yetiri kadar düzenli bir şekilde uzaklaştırılamamasıdır. Bazen yeni doğan bebeğin de uykulu olması ya da çok aktif bir şekilde göğüsü bitirememesi sebebiyle göğsün özellikle gerisinde biriken süt, çok kolay tıkaya bilmekte kanallları. Ve bir besi yeri oluşturarak bakterilerin çoğalmasına sebebep olabilmektedir. Meme ucundaki çatlaklar da içeriye mikroorganizmaların girmesi için yol açarak mastit gelişimine katkıda bulunabilirler.
Mastitten korunmak için ne yapmalıyız? Bir kere göğüslerdeki süt miktarını, sertliği iyi takip etmeliyiz. Yani bebek bir gözğüsü bitiriyorsa, diğer göğüs sertse oradaki sütü elle, basit bir el pompasıyla veya normal elektrikli ya da pilli pampayla ya rahatlatmak için ya boşaltıp saklamak için sağmak düşünülebilir. Ve eğer çatlak varsa, bunun da tedavisi için doğru zamanda ve doğru şekilde yardım almak mastitin gelişmesini engelliyecektir. Ama bir kez mastit geliştiyse, özellikle ateş, göğüste kızarıklık, meme ucunda kızarıklık veya lokalize hassasiyet gibi bir tablo oturduysa yine artık bir tıp uzmanından yardım alıp, tedavi düzenlenmelidir.
Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.
Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...