Yatılan oda ısısı nasıl olmalı?

Dr. Demet Ilıkkan Videolar / Bebek-çocuk hastalıkları videoları

37 Kişi bu videoyu beğendi.

Serin bir odada uyuması ve yaşamasıdır doğru olan. Biz yine artık evlerimizin daha kolay ısınabilir olmasıyla, izalasyonların had saffada olmasıyla oldukça sıçak evlerde yaşıyoruz. Mümkün olduğunca dışarıdaki mevsime uyumlu bir şekilde evdeki ısıyı da tutmak doğru olanı. Dışarda kar yağarken evde tişörtle gezmek doğru bir davranış değil. İdeal uyku sıcaklığı kitaplarda 16-18 derece diye yazar. Bu uyku kalitesini oldukça arttıran bir derecedir.

Normalde solunum yollarımızda bizi hastalıklardan korumak üzere bir kakım düzenlemeler vardır. Küçük tüycükler vardır. Bu tüycükler oldukça nemli ortamlarda, serin ortamlarda işlerini görüp, bizi bir takım hasta partüküllerin vücudumuzun içine girmesinden korurular. Ama sıcak ve kuru ortamlarda, nemin azaldığı ortamlarda bu küçük silyalar görevlerini yapamaz ve burun tıkanıklıkları, bir takım geniz eti büyümeleri, gece horlamaları gibi sıkıntılar gayet ön planda olur.

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku