Ananasın faydaları

Ananasın içinde bol miktarda lif var. C vitaminden de çok zengin. B1 ve manganez kaynağı. Enfeksiyonlara karşı koruyucu bir yapısı var. Taze ananasın içinde protein sindiren bir enzim olan bromelain var. Bu enzim sadece sindirime yardımcı olmakla kalmaz, vücutta meydana gelebilecek iltihapları ve şişkinlikleri de etkili bir biçimde azaltır.

Ananas faydaları bunlarla bitmiyor. İçinde bol miktarda B vitamini ve az bulunan bir mineral olan manganez var. Manganez enerji üretimi için vücudun ihtiyacı olan bir mineral. Yine enerji üretimi için gerekli olan ve enzimatik reaksiyonlarda kullanılan B vitaminleri olan thiamin ve riboflavin açısından da zengindir.
 
Bunun yanı sıra ananas stresin giderilmesi ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine de yardımcı olur. Evde yapacağınız ananas suyu için de posa faydası dışında diğer tüm faydalar geçerli.
 
Bağışıklık sistemini güçlendiren yiyecekler için tıklayın.
 
Aklınızda bulunsun
 
Taze gözüken koyu yeşil yapraklar ananısın iyi olduğunun bir göstergesi. Ananasın olgun olup olmadığını onu koklayarak  da anlayabilirsiniz.

Ananas nasıl yenir?

Taze olarak tüketilen bu tropikal meyve neredeyse tüm dünyadaki mutfaklarda kullanılmaktadır. Bütün veya dilimlenmiş olarak satışa sunulan ananas tatlı olarak meyve salatalarında ve kokteyl yapımında kullanılmaktadır. Yoğurt, reçel ve dondurmada da kullanılan tat verici ana unsurlardandır.

Ananası evde kendiniz tüketecek kadar kısmının kabuğunu soyarak yiyebilirsiniz. Ya da büyük marketlerde kabuğunu soydurarak alabilirsiniz. Bebeğinize ananasın  kök kısmına yakın yerini kesip verin. Çünkü ananastaki şeker bu bölgelerde daha yoğun, üstelik bu kısmı daha da yumuşak. 
 
Uyarı
 
Ananasın asitli bir yapısı var. O yüzden küçük bebeklerde pişiğe neden olabiliyor. Bazı bebeklerde ağız etrafında kızarıklara da yol açabiliyor. Bebeğinizin ağız etrafında bu tür kızarıklıklar oluşuyorsa bu onun ananasa alerjisi olduğunu göstermekten çok, nazik bir cilt yapısına sahip olduğunu gösterir. Ama bu konuda doktorunuza danışmayı da ihmal etmemek gerek. Ananas bu yüzden bebeğin ilk gıdaları arasında yer almamalı.
 
Hassas bebekler için bir yaşı beklemekte fayda var. Eğer bebeğinizin bu tür hassasiyetleri yoksa 9 aydan sonra çok küçük miktarda ananas vermeyi deneyebilirsiniz. Ama o zaman da adımları yavaş yavaş atmanızı  ve üç gün bekleme kuralını uygulamanızı öneririz.
 
Bebeğinizin ananasın asitli yapısına tepki vermeyeceğinden emin olduktan sonra ve kendi eliyle beslenebilecek kadar büyüdüğü zaman eline bir dilim ananası kemirmesi için verebilirsiniz. Ama o zaman da yanında olun ve boğazına kaçmaması için dikkat edin. Bu iş için üretilen meyve filelerini de kullanabilirsiniz.
 
Bebeğinize olgun olmayan ananas vermeyin. Kendiniz de yemeyin. İshal ve kusmaya neden olabilir.
 
Reflüsü olan bebeklere ananas vermeyin. Reflüyü tetikliyor.
 
Reflüyle baş etmenin yolları için tıklayın.
 
Annelere not: Antioksidanlar, C vitamini ve doğal kolajen içeriği bakımından çok zengin olana ananas güzelliğinize güzellik katmak için birebir :) Sivilcelere ve lekelere karşı etkili. Yaşlanmaya karşı savaşıyor, dildi pürüzsüz, parlak, canlı ve nemli tutuyor. Saç köklerini ve saç tellerini güçlendiriyor, dökülmeyi önlüyor. Diş ve diş eti sağlığı için de önemli. Dişlerin daha beyaz görünmesini sağlar, diş plaklarını önler.

1 bardak (165 gram) doğranmış ananasta;
 
A vitamini 95.7 IU
C vitamini 78.9 mg
Folat 29.7 mcg
Kalsiyum 21.5 mg
Magnezyum 19,8 mg
Fosfor 13.2 mg
Potasyum 180 mg
Manganez 1.5 mg
Şeker 16.3 g

111 Kişi bu makaleyi beğendi.

 

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku