Kırmızı lahana 

A vitamininden, C vitamininden, kalsiyum, potasyum ve demirden zengin. Ancak kimi zaman sindirim zorlukları yaratabiliyor. Bebeğinizle tanıştırmak için 12. ayı bekliyebilirsiniz. Tabii ki kırmızı lahanayı verirken üç gün bekleme kuralını uygulamanız gerek. Doktorunuza danışmayı da ihmal etmeyin. Çocuklar 2 yaş civarında sebzeleri çiğ olarak tüketmeyi tercih ediyorlar. Bu bakımdan kirmizi lahana salatasi çok iyi bir alternatif.

Yeşil lahana

Tıpkı kırmızı lahana gibi lahana da yi bir potasyum kaynağı. Potasyum sağlıklı bir iskelet yapısı için önemli. Lahana da iyi bir C vitamini kaynağı. B6 ve omega 3 de içeriyor. C vitamini demir emilimini hızlandırıyor. Bebeğinizin demir eksikliği çekmemesi için verdiğiniz gıdalarla birlikte lahana da verebilirsiniz. Bu sayede demir emilimi hızlanacaktır. Mesela ıspanakla birlikte lahana da verebilirsiniz. Lahana yemekleri içerisinde lahana corbasi, lahana sarmasi ve lahana salatasi da çocuklar için güzel alternatifler olup ailece yenebilir. Lahana corbasi ve diğer lahanalı Gurme Bebek tarifleri için tıklayın.

Karalahana

Karalahanayla bebeğinizi  çok erken aylarda tanıştırmamanızda fayda var. Karalahana vermeden önce mutlaka doktorunuza sorun. Birçok faydasına rağmen fazla tüketildiğinde iyot eksikliği yaratabiliyor. Ayrıca tiroidi tetiklediği de biliniyor. Çocuğunuz güvenle kara lahana tüketebiliyorsa, karalahana dolmasi severek yiyeceği yemekler arasına girecektir.

Aklınızda bulunsun

Doğranmış lahana almayın. Kesildikten sonra vitamin değeri düşüyor. Yemeği hazırlarken kesin. Pişirmeden çok önce kesip bekletmeyin. En fazla 10 dakika bekletmekte fayda var. Pişirirken de süre 5 dakikayı geçmese iyi olur.

Eğer büyük bir lahana aldınızsa ve hepsini hemen tüketemeyecekseniz, kalanının üzerini bir streç film ile kaplayın ve buzdolabına koyun. C vitaminini kaybetmemesi için bu kalan parçayı da bir kaç gün içinde tüketmenizde fayda var.

Lahana buzdolabında 1-2 hafta vitamin değerini koruyacaktır.

Uyarı

Lahana bebeğinize gaz yapabilir. Bebeğiniz sindirim sorunu çekiyorsa lahanayla tanıştırmak için acele etmeyin. Çiğ kırmızı lahanayı bebeğiniz sindirmekte zorlanabilir. Haşlayıp püre yapabilirsiniz.

Karalahanayı vermek için acele etmeyin. Mutlaka doktorunuza danışın.
 
1 bardak (70 gram) pişmiş lahanada;  

A vitamini 700 IU 
C vitamini 21.7 mg 
K vitamini 48.2 mcg 
Folat 56.0 mcg 
Kalsiyum 24.5 mg 
Magnezyum 19.6 mg 
Fosfor 29.4 mg 
Potasyum 161 mg 
Sodyum 19.6 mg 
Omega 3- 19.6 mg 
Omega 6- 14.7 mg 
Kalori  19

29 Kişi bu makaleyi beğendi.

 

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku