Çeşme’de günler güzel geçiyor. Bebeklerin rutini konusunda hassas bir anne olduğum için oğlumun beslenme ve uyku saatleri arasındaki 3-4 saate sığacak kısa plaj ve mahalle gezileri yapıyoruz. Sabahtan plaja gitsek de pusetinde uyuyabileceğini biliyorum ama eziyeti keyfinden büyük geliyor 2 çocukla plaja gitmenin… Dolayısıyla benim canım oğlum yemeklerini hep taze taze ve evde yiyor; uykularını da hep saatinde ve hep yatağında uyuyor.
 
Kızımdan çektiğim uyku süreci cehennemini oğlumdan da çekmemek için bir sürü kitap okumuş ve bir uyku danışmanı ile çalışmış olan ben,  bu rutinlerin uyku açısından ne kadar önemli olduğunu da çok iyi biliyorum. Bu yüzden akşamları da gezmeye çıkarken çocukları evde yataklarında yatırıp bırakmayı tercih ediyorum.
 
Ve fakat gelelim bu yazının ana konusuna… Doğduğundan bu yana genel olarak iyi bir uyku seyri oldu Ömer’in. Sabahları biraz erken kalkıyordu ancak gece uykusu çok da fena değildi. Giderek iyileşir diye bekledim ancak bugün tam 10 aylık olan oğlum, hala her gece 2 kere uyanıyor çünkü süt istiyor. Kızım çok iştahsız olduğundan onu 1,5 yaşına kadar gece besledim. Ama Ömer iştahlı bir çocuk ve buna ihtiyaç duymadığını biliyorum, sırf alışkanlıktan istiyor sütü. Uyku danışmanım Ömer 7 aylık olduğundan beri onu gece beslemeyi kesmemi söylediyse de, bu sefer de ağlamasıyla kızımı uyandırır korkusuyla biberonu ağzına tıkmaktan kendimi alamıyorum.
 
Şimdi şöyle bir taktik uygulayarak bu sorunu çözmeyi düşünüyorum; öncelikle sütün miktarını biraz azalttım. Bunu 70 ml.’ye kadar azalttıktan sonra bu sefer de içindeki su ve mama oranıyla oynayarak ona her gece gitgide daha sulu bir mama vereceğim. Ta ki sadece su olana kadar. O zaman onun kendi kendine uyanmaktan vazgeçeceğini düşünüyorum. Kızımda buna benzer bir taktik uygulamış ve faydasını görmüştüm.
Bu sorunu çözmek için bir ayım var. Çeşme dönüşü Ömer gece uyanmadan uyuyor olmalı ki İstanbul’a dönüşte ablasıyla aynı odada yatmaya başlayabilsin.
 
Bakalım başarılı olacak mıyım? Bekleyelim ve görelim!


Yazar : Seda Sümer
Seda Sümer 1976'da İstanbul'da doğdu. Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde Sinema ve Televizyon eğitimini alırken eşzamanlı olarak NTV'de program prodüksiyonu yaptı. Mezun olduktan sonra Total Direct, Rafineri/Trafo ve Manadigital ajansları bünyesinde, ulusal markalara dijital pazarlama ve proje yöneticisi olarak 10 yıl boyunca hizmet verdi. 2 çocuğu var. Hem iştahsız kızına, hem de obur oğluna sağlıklı beslenme alışkanlığını kazandırabildi. Günde 27.000'i aşkın annenin ziyaret ettiği www.gurmebebek.com'un kurucusu. 2010 yılından beri bebek çocuk beslenmesi hakkında muhabirlik, yayıncılık, blogger'lık, yazarlık, TV programı yapıyor.
1 Kişi bu makaleyi beğendi.

 

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku