Süt pompası çeşitleri

Meme pompasının mantığına genel olarak bakıldığında şunları görüyoruz; göğsün dokusuna zarar vermeyecek şekilde emme gerçekleştirirler, bebeğin doğal emme fonksiyonunu taklit ederler ve emme güçleri genelde ayarlanabilir şekildedir. Pompalar başlıca manuel, elektrikli ve ikili olmak üzere üçe ayrılıyor.

Manuel yani elle çalışan süt pompaları

Bunlar kısa süreli  anne sütü sağma için uygundur. Diğerlerine göre daha küçük, hafif, kolay taşınabilir ve sessiz olmasının yanı sıra ucuzdur da. Ama sürekli süt pompalaması gereken anneler için çok uygun olduğu söylenemez. Manüel pompalar da kendi içinde üç farklı çeşide ayrılıyor; şırınga, tabanca kabzası ve bisiklet kornası gibi pompalanan şeklinde… Silindir pompaları kullanırken iki elin birlikte kullanılması gerekir ve pompalama işlemi için kol kuvvet gerektirir. Tabanca şeklinde olan göğüs pompası elle sıkılır ve el kası kuvveti gerektirir. Emme gücü sizin pompaya uyguladığınız güçle ayarlanır.

Manuel olarak marka çok da önemli değil. Aşağı yukarı hepsi aynı. Kısa dönemli, hayat kurtarıcılar!

Philips AVENT Manuel Meme Pompası, bir bebeğin emiş hareketini taklit ederek süt akışını harekete geçirmek için tasarlanmış ilk göğüs pompasıdır. En nazik, hızlı veya doğal süt sağma yöntemidir. Manuel göğüs pompamızın hastane standardındaki elektrikli pompalar kadar etkili olduğu klinik olarak kanıtlanmıştır ve pompa, büyük ölçüde daha rahat ve kullanımı kolay olarak sınıflandırılmıştır.

Elektrikli ve pilli süt pompaları

Bunlar aslında elle çalışanlara göre daha pratiktir. Hafif ve kolay taşınabilirlerdir. Pilleri ortalama 1-4 saat arası dayanır ve piller zayıflamaya başladığında emiş gücü de azalmaya başlar. Dolayısıyla her zaman yanınızda yedek pil bulundurmak gereklidir. Pille çalışan bazı göğüs pompalarında elektrikle de çalıştırabilmek için adaptör bulunmaktadır. Bu tip pompalarda genellikle göğüs koruyucu bir parça, biberon, biberon emziği ve biberonun devrilmemesi için altlık da bulunur. Bu pompaların içinde Medela elektrikli ve pilli olan pompayı kendim kullandığım için rahatlıkla tavsiye edebilirim. Çok güzel boşaltıyor. Benim hastane tipiyle sağdığım süt sağma miktarını bu makineyle de sağabiliyordum.

Bebekler emmeye başladıkları ilk anda süt salınımını başlatmak, oksitosin refleksine uyarım göndermek için düşük basınçla emerler. Süt salınımı başladıktan sonra ki ortalama 3- 4 dakika sonra yüksek emiş gücüyle emmeye geçerler. Pompalarımızı basınç ayarlama özelliği ile bebeğiniz gibi düşük basınçlı olarak 3- 4 dakika kullanarak süt salınımını başlatıp sonrasında basıncını yükselterek bebeğiniz gibi 12-15 dakikada sütünüzün tamamını boşaltabilirsiniz.

Bunun yanı sıra Philips Avent marka pompa da saklama kapları, biberonlarla uyumlu olması dolayısıyla ergonomik olması çok güzel. Philips AVENT Tekli ve İkili Elektronik Göğüs Pompaları, manuel göğüs pompalarımızın klinik olarak kanıtlanmış tasarımını bir sonraki seviyeye taşır. Elektronik hafıza sayesinde, sütü hızlı, doğal ve etkili bir şekilde ve zahmetsizce sağmanıza yardımcı olur. Sağdığınız hızı, ritmi ve emiş seviyesini hafızada tutar ve ardından bunları sizin yerinize otomatik olarak sürdürür. Göğsü boşaltma konusunda da başarılı. Sadece bir-iki kişide tam boşaltamadığı şikayeti aldım. Bunun dışında birçok marka da elektrikli ve pilli pompa var. Fiyat ve kullanım açısından deneyimlemediğim için öneri de bulunamam.

 

119 Kişi bu makaleyi beğendi.

 

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku