Çocuğun bir sonraki ana öğünde iştahını kesmemesi için, atıştırmalıkların porsiyon miktarlarına ve sunum zamanlamasına dikkat edin. Küçük çocukların daha az kaloriye ihtiyacı varken, hareketlenen1-3 yaş çocukların günlük ortalama 1200 kaloriye ihtiyaçları vardır. Çocukların cinsiyeti ve hareketlilik seviyesi de ihtiyaçları olan kalori miktarında belirleyicidir.

Evde, ev dışında ya da seyahat ederken yanınıza alacağınız atıştırmalıkların porsiyonlarını önceden hazırlayın. Bir kutu kurabiyeyi arabanın arkasında oturan çocuğunuza verirseniz kutuyu boş olarak geri alabilirsiniz.

Gün boyu atıştıran çocuklar, ne zaman gerçekten acıktıklarını anlamayı öğrenemezler. Oysa ki bu, ileride sağlıklı bir kiloda kalabilmeleri için en önemli anahtardır. Ana ve ara öğün saatlerinin düzenli olması, bu düzenin oturtulması tek çözümdür. Çocuğunuza atıştırmalıkları her gün belirli saatlerde verirseniz, hem onlara bir kontrol duygusu verirsiniz (çocuklar rutinler içinde daha güvenli ve mutlu hisseder), hem de atıştırmalıkların sadece günün belirli saatlerinde yenilmesinin uygun olduğunu öğretmiş olursunuz. Bu saatlerde çocuğunuza birkaç sağlıklı atıştırmalık seçeneği verebilirsiniz.

39 Kişi bu makaleyi beğendi.

 

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku