Okul çağındaki çocukların akşamüstü ödevlerine ayırdıkları vakitte konsantrasyonlarının daha iyi olabilmesi için sağlıklı atıştırmalıklar etkilidir. Bir tabak patates kızartması anlık bir enerji verse de, yüksek yağ oranına sahip olması ve düşük besin değerinden dolayı uzun vadede faydalı değil zararlı olacaktır. Ayrıca okulunda okul sonrası spor etkinliklerine kalan çocuklar için sabahtan evde, sağlıklı ama iyi enerji kaynağı olan atıştırmalıklar hazırlanmalı ve okul çantasına koyulmalıdır.

Okuldan eve gelen çocuklar kendilerine atıştırma hazırlamak isteyebilirler. Bu gibi durumlarda dolabınızda sağlıklı ve kolaylıkla hazırlanabilecek seçeneklerin olmasına özen gösterin. Meyveler ve yoğurt, sebze tabağı, yoğurtlu dip sos vb.

Okul çağındaki çocuğunuzla sağlıklı beslenme konusunda konuşabilirsiniz. Ancak ona örnek olmazsanız, konuştuklarınız bir işe yaramayacaktır. Sağlıklı atıştırmalıkları sadece çocuğunuz için değil, tüm aileniz için yapın. Ona meyveli yoğurt verip, siz misafirlerinizle birlikte börek yerseniz, ona sağlıklı beslenmeyi öğretmekte başarılı olamazsınız.

Ergenlik yaşına gelen çocuklarda ise yenenleri kontrol etmek hemen hemen imkansız hale gelir. Tamamen bağımsızlığını ilan etmiş olan çocuğunuza eğer sağlıklı beslenme prensiplerini çocukluk döneminde kazandırabilirseniz ve evde bulunan besinlerin sağlıklı olmasına özen gösterirseniz çocuğunuzun acıktığı zaman –evde ya da dışarıda- kendisine sağlıklı besinleri seçmesi için gerekli altyapıyı oluşturmuş olacaksınız.

7 Kişi bu makaleyi beğendi.

 

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku