Balık almaya karar verirken...

Bebekler ve çocuklar için balık almak, deveye hendek atlatmak kadar zor bir iş haline geldi. Bebek hangi balığı yiyebilir? Çocuğum balıktan zehirlenir mi? Balıkta ağır metal var mı? Bir sürü soru... Ve her uzmana göre bu soruların yanıtları farklı. 

Bazı doktorlar omega 3 ten zengin balıkları tercih ediyor, ama onlar çoğunlukla dip balıkları. O zaman da bazı uzmanlar dip balıklarında ağır metaller var diyor. Gel de işin içinden çık. Gurme Bebek olarak oturduk bir liste yaptık. Hangi balık hangi mevsimde yenir, hangi balık dip balığı hangi balık yüzey balığı cevapladık. Bir de meraklısına dip balıkları, yüzey balıkları ve çiftlik balıkları için bir bilgi notu da ekledik.

Bu listede bir yüzey balığı olmasına rağmen çinekopa yer vermedik. Çünkü biz de çocuklarımızın büyüdüklerinde lüfer yiyebilmesini istiyoruz. Çinekop, lüferin bebek hali. Bebekken avlanınca, büyüyemiyor, üreyecek vakti olamıyor. Bu yüzden türü tükeniyor. Biz de “yavru balık almayın” diyoruz ve Lüfer Koruma Timi’ne selam ediyoruz.

Lütfen dikkat; Tablodaki "En lezzetli zamanı", "Yenebilir" olarak görünen balıklar lezzet ve mevsimleri açısından yapılan bir değerlendirme olup balıkların ağır metal taşıyıp taşımadıklarını göstermemektedir.

241 Kişi bu makaleyi beğendi.

 

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku