Anne sütü her zaman temiz, hazır ve sıcaktır. Ek gıdalara başladıktan sonra bu 3 kelimenin değeri daha da iyi anlaşılıyor çünkü bebeği beslemek hiçbir zaman emzirme dönemindeki kadar pratik olmuyor. Anne dünyanın neresine giderse gitsin bebeği yanında olduğu sürece onun beslenmesini hem en ekonomik, hem de en pratik şekilde sağlayabiliyor.

Anne sütü benzersiz, özel, canlı bir sıvıdır. İçinde hücreler, antikorlar, lizozin gibi bebeği mikroplara karşı koruyan özel maddeler içerir. Bebeğin bağışıklık sistemini çok güçlendirdiği için, ishal, orta kulak iltihabı, zatürre gibi enfeksiyon ve alerjik hastalıklar ilk 6 ay anne sütü ile beslenen bebeklerde çok daha az görülüyor. Sindirimle ilgili rahatsızlıklar (gaz, kabızlık, kolik, kusmalar) anne sütü ile beslenen bebeklerde daha az görülüyor. Anne sütü, içerdiği Omega3, Omega 6 gibi yağ asitleri sayesinde göz gelişimi ve retinanın gelişimi üzerinde çok olumlu etkileri var. Bu bakımdan ilk 6 ay anne sütü ile beslenen bebeklerin görme keskinliği çok daha yüksek olur.

Emme hareketi çene kaslarını geliştirdiği için ileriki dönemlerde konuşma ve çene yapısının daha sağlıklı olmasına katkıda bulunuyor.

İlk 6 ay anne sütü ile beslenmek erişkin yaştaki sağlığı olumlu yönde etkiliyor. Çünkü anne sütü bağışıklık sisteminde dengeyi sağlıyor. Çok güçlü çalışan bir bağışıklık sistemi alerjik ve otoimün hastalıkları arttırırken; Zayıf bir bağışıklık sistemi enfeksiyon hastalıkları ve kanser gibi hastalıkların sıklığını arttırabiliyor. Anne sütünün sağladığı bu bağışıklık sistemi dengesi çocuklarda ileriki yaşlarda tansiyon, kalp hastalıkları, kanser haşimato tiroidi, ms, diyabet gibi hastalıklara karşı koruma sağlar.

64 Kişi bu makaleyi beğendi.

 

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku