Öncelikle sakin olun! İlk günden bir tabak sebze püresini midesine indireceğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Küçük gurmelerin ek gıdayla tanıştıkları ilk günler keşifle, tat ve dokuya alışmakla geçer. Bu çok eğlenceli ve heyecan verici süreci kendiniz ve bebeğiniz için bir stres kaynağına dönüştürmeyin. Bebeğiniz sebze püresini ağzında çeviremiyor ve yüzünü buruşturuyorsa moraliniz bozulmasın. Yutmaya çalışırken başlayan bir iki öksürük sizi korkutmasın. Bunlar yeni bir dünyaya atılan ilk adımların tatlı sancılarıdır. O buruşmuş suratın hemen bir fotoğrafını çekin ve tarihe o anı not düşün, Gurme Bebek’te bizlerle paylaşmayı da ihmal etmeyin!  

İşte birkaç öneri:
 
Her bebeğin ek gıdaya alışma süreci ve zamanlaması farklıdır. Eğer zorlanıyorsa bu yeni dünyaya alışması için zaman tanıyın. Bebeğinizi yemeğe zorlamayın, onun zamanlamasına ve tercihlerine saygı gösterin. 
  
Etrafın ve bebeğinizin birazcık kirlenmesinden bir zarar gelmez. Sebze püresine dokunmasına, koklamasına ve tadını almasına izin verin. Yemiyorsa işi duyulara bırakın, biraz oynasın ve keşfetsin. Mama sandalyesinin altına bir örtü sererek temizleme işini kolaylaştırabilirsiniz.  
  
Oturabiliyorsa bir mama sandalyesi edinin ve yemek sofrasında size eşlik etmesine izin verin. Böylece yemek yeme ritüeli ile tanışacak ve zaman içinde alışacaktır. 
  
Sebze püresinin pütürleri sıkıntı yaratıyorsa ilk günler mikserden iyice geçirip vermeyi deneyin. 
  
Eğer sebzeyle başladıysanız muhallebiyi deneyebilir ya da tam tersini yapabilirsiniz. 

Verdiğiniz ek gıdanın kıvamını inceltin, unutmayın bebeğiniz sıvı beslenmeye alışık. 

85 Kişi bu makaleyi beğendi.

 

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku