Bu aylarda bebeklerin ilk yılında olduğu kadar hızlı büyümemesi normal olsa da bu yavaşlama zaman zaman annelerde paniğe dönüşebiliyor. Ve hemen hemen her annenin aklına aynı soru eninde sonunda düşüyor: “Eyvah, çocuğum yeteri kadar beslenmiyor mu?”
 
Sevgili anne, yine bir değişim dönemindesiniz. Eski alışkanlıklarınızı yavaş yavaş geride bırakma zamanı geldi. Biri yer biri bakar döneminin sonu geldi. 12 ayı dolan bebeğinizin önüne muz koyup kendiniz dondurmanızın keyfini çıkartamayacaksınız. Bilin ki siz ne yiyorsanız bebeğiniz de onu yemek isteyecek. Bu yüzden bu dönemde yapılacak en akıllıca şey evdeki yiyeceklerin besin değerlerini ve kendi yeme içme alışkanlıklarınızı gözden geçirmek. Siz iyi beslenirseniz bebeğinize de iyi beslenmeyi öğretirsiniz. Bebek beslenmesi için iyi olan neyse siz de onu uygulayın :) Minik kaçamaklarınızı en azından onun gözünün önünde yapmamaya özen gösterin.

12-18 ay bebek beslenme tablosu için tıklayın.
 
12 ay, 13 ay itibarıyla küçük gurmeniz yeni tatları yemek masasında sizinle beraber denemeye tamamen hazırdır.  Eğer alerjik bir bünyeye sahip değilse artık yasaklı yiyeceklerin sayısı oldukça azalmıştır. Alerjik reaksiyonlara ve sindirim problemlerine 12 aydan sonra çok daha az rastlanmaktadır.
 
İster inanın ister inanmayın, bebeğiniz artık kendi yemeğini kendi yiyecek yaşta. Kendini beslemek bağımsızlık ve özgüven duygularının gelişmesinde önemli rol oynarken, bu duyguların etkisi ve keyfiyle bebeğinizin normalde yemediği yemekleri bile yemeye başladığını görebilirsiniz. Yemekleri kendi eliyle yiyebilecek formda yapmaya özen gösterin. Bunu yaparken mutlaka kaç dişi olduğunu, özellikle azı dişlerinin çıkıp çıkmadığını ve motor gelişiminin nasıl olduğunu takip edin. Bunlar sizin bebeğinize en uygun formda yiyecekleri hazırlamanız için esas alacağınız kriterler olacaktır. Parmak yiyecekler ve bunların tüketimi ile ilgili altın güvenlik kuralları için tıklayın.

 

388 Kişi bu makaleyi beğendi.

 

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku