günlük formül mama tüketimi

sudecelin
Mesajlar: 2
Kayıt: 22 Nis 2015, 19:22

günlük formül mama tüketimi

Mesajgönderen sudecelin » 24 Nis 2015, 11:24

Bebeğim 3aylıkken memeyi bıraktı.5.ayımız 5gün sonra doluyor.4tane formül mama bi okadar da farklı biberon aldık.hiçbirini beğenmiyor.4saatte bir 50cczor veriyorum.kalanını ağlaya ağlaya kaşıkla alıyor.formül mamaları günlük minimum ne kadar vermeliyim

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: günlük formül mama tüketimi

Mesajgönderen Gurmebebek » 27 Nis 2015, 08:13

Merhaba, öncelikle sadece mama ile beslendiği için mamaların üzerinde bile yazar ne kadar tüketmesi gerektiği. Ama mutlaka doktorunuza sormalısınız. Doktorunuz içtiği miktar normal ve gelişiminde bir sorun yok diyorsa, yeterlidir. Biberon konusunda da denemeye devam etmelisiniz doğru biberon diye bir şey yoktur, bebeğiniz hangisini kabul ederse doğrusu odur. Anne memesini, taklit eden biberonlar da var. Mamayı istemiyorsa yine doktorunuza danışarak, seveceği bir mama bulmalısınız.

Bir de yine mutlaka doktorunuza danışarak ek gıdaya başlama konusunda fikir alın. Çünkü bu konuda farklı uzman görüşleri var. 4-5 da başlamak ve 6. ayda başlamaktır. Biz her zaman bebeğiniz takip eden doktorunuzun önerilerine uymanızı öneriyoruz. Çünkü her bebek farklıdır. İhtiyaçları ve bünyesi de farklıdır. Ama unutmamak gerekir ki ek gıdaya geçilse bile bir yaşına kadar bebeklerin temel beslenmesini anne sütü, anne sütünün yetmediği durumlarda formül mama oluşturur. Çünkü sindirim sistemleri katı gıdaları tamamen sindirip, tüm faydalarından yararlanacak kadar gelişmemiştir daha. Keza bağışıklık istemleri de tam olarak gelişmemiştir. Bu nedenle bu dönemde ek besinler ikinci plandadır ve alıştırma mahiyetindedir. Beslenmelerine büyük bir katkı sağlamazlar, almaları gerekenleri hala süt ve mamadan alırlar. Hatta ek gıdaya geçişin ilk başlarında anne sütü alımı azalıyorsa ek besinlerin azaltılması önerilir. Ek gıdaya doğru zamanda başlamak, tüm süreci etkiler. Ancak her halükarda 6 ayda başlamak gerekir. Eğer doktorunuz ek gıdaya başlamanız söylerse, size bu konuda bilgi verecektir ama bize de bildirin size ek gıda konusunda çok fazla yardımımız olur. Sevgiler :)


“Beslenme Sorunları” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir